Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Πλημμυρίζουν» τα κυπριακά αεροδρόμια… Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο
«Πλημμυρίζουν» τα κυπριακά αεροδρόμια… Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο

«Πλημμυρίζουν» τα κυπριακά αεροδρόμια… Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο

Περίπου 1,4 εκ. επιβάτες θα ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο

Κάθε προηγούμενο αναμένεται να ξεπεράσει η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αυτό τον Αύγουστο. Σύμφωνα με στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes, κατά τον τρέχον μήνα θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ στα κυπριακά αεροδρόμια!

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου εκτιμάται ότι περίπου 1,4 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν μέσω των δύο αεροδρομίων του νησιού, ενώ την Κυριακή 6 Αυγούστου θα είναι η μέρα κατά την οποία θα καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός πτήσεων και στους δύο αερολιμένες. Ειδικότερα από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 20 του μήνα τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα διανύσουν την περίοδο κορύφωσης της επιβατικής τους κίνησης για τη φετινή χρονιά. Σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέραν των 3.800 πτήσεων και θα διακινηθούν περίπου 620 χιλιάδες επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Hermes Αδάμος Ασπρής, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται αυτό το διάστημα να εκτελεστούν 3000 πτήσεις από και προς την Κύπρο, μέσω των οποίων θα ταξιδέψουν γύρω στους 470 χιλιάδες επιβάτες. Στο αεροδρόμιο της Πάφου θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 800 πτήσεις, με τις οποίες θα διακινηθούν 150 χιλιάδες ταξιδιώτες.

Προορισμός Ελλάδα

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Hermes Airports, η Ελλάδα για ακόμα χρονιά αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Κύπριους ταξιδιώτες. Από την συνολική επιβατική κίνηση που καταγράφεται φέτος, πέραν του 30% των ταξιδιωτών είναι κάτοικοι Κύπρου. «Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης στα δύο αεροδρόμια της χώρας θεωρούνται πολύ ικανοποιητικά. Από την αρχή της χρονιάς παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 17,8% σε σύγκριση με πέρσι. Κοινός στόχος της Hermes και των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί και η ενδυνάμωση της οικονομίας του τόπου», επισήμανε ο κ.Ασπρής. Λόγω της πρωτόγνωρης επιβατικής κίνησης που θα παρατηρηθεί το επόμενο διάστημα στα δύο αεροδρόμια, οι αναχωρούντες επιβάτες καλούνται όπως βρίσκονται στα αεροδρόμια τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους για διευκόλυνση των διαδικασιών και αποφυγή ταλαιπωρίας. Ο Αδάμος Ασπρής σημείωσε ότι και τα δύο αεροδρόμια είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν μ’ επιτυχία σ’ αυτή την πρόκληση και ότι για τον σκοπό αυτό όλες οι εταιρίες και οι υπηρεσίες που εδρεύουν στους αερολιμένες βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend