Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα έχουμε νέο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα;
Θα έχουμε νέο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα;

Θα έχουμε νέο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα;

Επιστολή ενδιαφέροντος από μεγάλο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Κύπρου, για αξιοποίηση της γης όπου λειτουργούσε η Τεχνική Σχολή Λάρνακας η οποία κατεδαφίστηκε διότι το κτήριο ήταν ακατάλληλο, έλαβε η Μητρόπολη Κιτίου.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος σε επικοινωνία που είχαμε ο οποίος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του Πανεπιστημίου, αλλά το χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα της Κύπρου. Χθες το πρωί μάλιστα, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος είχε την πρώτη επαφή με τη Διεύθυνση του εν λόγω Πανεπιστημίου για ανταλλαγή απόψεων και η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από αμφότερα τα μέρη ως πολύ εποικοδομητική. Οι Ανώτατοι Λειτουργοί του Πανεπιστημίου εξέθεσαν στον Μητροπολίτη Κιτίου τους σχεδιασμούς τους κι επί τούτου αντηλλάγησαν απόψεις.Ο Μητροπολίτης Κιτίου, ζήτησε γραπτώς τις απόψεις ως προς τους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση της πρώην Τεχνικής Σχολής, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν με απτά στοιχεία.

Η λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα, μακριά από τον πυκνοκατοικημένο πυρήνα και παράλληλα χωροθετημένης σε κεντρικότατο σημείο του αστικού Κέντρου, χαρακτηρίζεται από φορείς της Λάρνακας ως πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα τονώσει την οικονομία της πόλης με την έλευση φοιτητών, και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει χρήματα των φοιτητών που αναγκάζονταν να φοιτούν σε άλλες πόλης με τα ανάλογα έξοδα για τις οικογένειες τους.

Send this to a friend