Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Μέσα» 15χρονος για ληστεία σε φούρνο στη Λάρνακα… Τον έδωσε συνομήλικος του
«Μέσα» 15χρονος για ληστεία σε φούρνο στη Λάρνακα… Τον έδωσε συνομήλικος του

«Μέσα» 15χρονος για ληστεία σε φούρνο στη Λάρνακα… Τον έδωσε συνομήλικος του

Διήμερη κράτηση 15χρονου για ληστεία σε φούρνο στη Λάρνακα – Τον «έδωσε» άλλος 15χρονος – Αρνείται τις κατηγορίες – Τι ισχυρίζονται οι δύο συνομήλικοι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον 15χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ληστείας και μαχαιροφορίας, που διαπράχθηκαν στις 20 Ιουλίου 2017 στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 2017, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα υπάλληλο σε φούρνο ότι μία ώρα προηγουμένως άγνωστος άντρας εισήλθε στο φούρνο οπλισμένος με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, με την απειλή του οποίου την πλησίασε και της ζήτησε να του δώσει χρήματα.

Η γυναίκα από φόβο του έδωσε το ποσό των 50 ευρώ και ο δράστης αφού τα πήρε διέφυγε πεζός. Σύμφωνα με την παραπονούμενη ο δράστης φορούσε κουκούλα και ρούχα σκούρου χρώματος, ήταν λεπτής σωματικής διάπλασης και κατά την διάρκεια της διάπραξης της ληστείας έτρεμαν τα χέρια του.

Χειροπέδες σε 15χρονο που… «έδωσε» και τον φερόμενο δράστη συνομήλικο του

Στις 24 Ιουλίου δόθηκε πληροφορία στο Τ.Α.Ε. Λάρνακας ότι την ληστεία διέπραξε συγκεκριμένο πρόσωπο ηλικίας 15 ετών από την Λάρνακα, το οποίο κλήθηκε στα γραφεία του Τ.Α.Ε. όπου, στην παρουσία του πατέρα του, προέβηκε σε γραπτή κατάθεση και ανάφερε ότι γνωρίζει γεγονότα και λεπτομέρειες για την ληστεία καθώς και το δράστη αφού είναι φίλοι και το συγκεκριμένο βράδυ ήταν μαζί.

Στην κατάθεση του ο νεαρός κατονόμασε τον επίσης 15χρονο ύποπτο ως το πρόσωπο που διέπραξε τα αδικήματα.

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιουλίου ενώ περπατούσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται ο συγκεκριμένος φούρνος, ο ύποπτος έβγαλε μια κουκούλα από τσάντα που κρατούσε και την φόρεσε στο κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα του υπέδειξε ένα μεγάλο μαχαίρι με οδοντωτή λεπίδα.

Του είπε ότι θα έκανε ληστεία στο φούρνο και κατευθύνθηκε προς το υποστατικό με το ποδήλατό του. Μετά από μερικά λεπτά ο ύποπτος επέστρεψε στο σημείο όπου βρισκόταν ο ανήλικος  κρατώντας στο χέρι του χρήματα που έκλεψε με την απειλή μαχαιριού από τον φούρνο.

Σύμφωνα με τον 15χρονο, ο ύποπτος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το ποδήλατό του, ενώ ο ίδιος έφυγε πεζός επειδή όπως είπε φοβήθηκε.

Ο ανήλικος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι αρχικά δεν πίστεψε πως ο ύποπτος διέπραξε τη ληστεία, παρά το γεγονός ότι  συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικώς και επέμεινε ότι όντως έκλεψε χρήματα από το φούρνο. Είπε επίσης ότι αργότερα την ίδια μέρα διάβασε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούσαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα και τα όσα αναφέρονταν σε αυτά, ήταν τα ίδια με τα όσα του περιέγραψε ο ύποπτος.

Ο 15χρονος είπε ακόμα ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας που διαπράχθηκαν τα αδικήματα αλλά και την επόμενη μέρα συναντήθηκαν με τον ύποπτο σε πρακτορείο στοιχημάτων, όπου αυτός τον χτύπησε και τον απείλησε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Ο ανήλικος μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ύποπτο, ανάφερε σε παρευρισκόμενους θαμώνες του πρακτορείου, ότι ο ύποπτος διέπραξε τη ληστεία και ότι, ο λόγος που τον χτύπησε ήταν για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Στις 25 Ιουλίου εκδόθηκε εναντίον του υπόπτου δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της κατοικίας του όπου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο.  Ανακρινόμενος προφορικά στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και στην παρουσία της μητέρας του, ο ύποπτος προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς αναφορικά με τις κινήσεις του το συγκεκριμένο βράδυ των αδικημάτων τους οποίους και άλλαζε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ο ύποπτος αρνείται ότι διέπραξε τη ληστεία στο φούρνο και αναφέρει ότι το συγκεκριμένο βράδυ βρισκόταν με τον μάρτυρα τον οποίο προμήθευσε με μαχαίρι και με τη  φανέλα του για να διαπράξει αυτός την ληστεία. Ισχυρίστηκε επίσης ότι μετά την ληστεία πέταξαν το μαχαίρι σε κάλαθο σκουπιδιών σχολείου της περιοχής.

Το Δικαστήριο εξέδωσε τελικά διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον του υπόπτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend