Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έφτασαν στην Κύπρο με 1.300 αδασμολόγητες κούτες τσιγάρα και περίπου 4 χιλ. κιλά καπνού ναργιλέ
Έφτασαν στην Κύπρο με 1.300 αδασμολόγητες κούτες τσιγάρα και περίπου 4 χιλ. κιλά καπνού ναργιλέ

Έφτασαν στην Κύπρο με 1.300 αδασμολόγητες κούτες τσιγάρα και περίπου 4 χιλ. κιλά καπνού ναργιλέ

Σε κατάσχεση 3.750 κιλών καπνού για ναργιλέ και 1.300 τεμαχίων τσιγάρων προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα, κατά τον συνήθη έλεγχο Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, των αποσκευών των επιβατών που έφθασαν στη Κύπρο από τον Λίβανο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές άνδρα Λιβανικής καταγωγής, ποσότητα 3,750 κιλών καπνού για ναργιλέ μάρκας “NAKHLA” και 1.300 τεμάχια τσιγάρων διαφόρων εμπορικών επωνυμιών όπως “CAMEL”, “GITANES”, “GAULOISES”, “CEDARS” και “VICEROY”.

Τα πιο πάνω καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέχεται στα  € 1.026 δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι είναι αφορολόγητα και κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές, ενώ ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό γραπτό αίτημα του συλληφθέντα, όπως η υπόθεση διευθετηθεί εξώδικα, με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 1.000.

Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού, ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί στο Τμήμα Τελωνείων.

Send this to a friend