Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αννίτα Δημητρίου: «Να αναδείξουμε το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή»
Αννίτα Δημητρίου: «Να αναδείξουμε το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή»

Αννίτα Δημητρίου: «Να αναδείξουμε το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή»

Το θέμα της αξιοποίησης και ανάδειξης του ψηφιδωτού της Ρωμαϊκής περιόδου που αναπαριστά τους Άθλους του Ηρακλή, και ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες του αποχετευτικού στη Λάρνακα, έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου και της σύσκεψης που είχε με τοπικές αρχές και φορείς.

Η Βουλευτής μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την ανάγκη που υπάρχει να αναδειχθεί η Ιστορία της Λάρνακας που κατοικείται αδιαλείπτως για 4000 χρόνια. «Εκτός από τις Φοινικούδες η πόλη δεν έχει αξιοποιήσει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής απευθυνόμενη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είδε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα πολύ θετικά. Η κα Δημητρίου, εκθέτοντας το αίτημα της μίλησε για το κόστος ανάδειξης το οποίο όπως είπε δεν είναι απαγορευτικό, διότι μόλις που προσεγγίζει το 1εκ ευρώ.

Επί πλέον η Βουλευτής, αναφέρθηκε στο θέμα της μετακίνησης των γηπέδων τέννις, για να γίνουν ανασκαφές και να αξιοποιηθεί το αρχαίο Λιμάνι του Κιτίου, το οποίο είναι το αρχαιότερο της Ανατολικής Μεσογείου. Ο χώρος που έχει εξευρεθεί για μετακίνηση των γηπέδων τέννις έχει εξευρεθεί και είναι αδειοδοτημένος, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου. Με την αξιοποίηση και ανάδειξη της Ιστορικής πτυχής της Λάρνακας, η πόλη θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο, κατέληξε η κα Δημητρίου.

Send this to a friend