Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αίθριος ο καιρός– O υδράργυρος το Σαββατοκύριακο
Αίθριος ο καιρός– O υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Αίθριος ο καιρός– O υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα επανέρχεται ο καιρός, μετά τo κύμα ζέστης και υγρασίας που έπληξε την Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 38 βαθμούς.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 Το απόγευμα,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  παρόλο που στα ορεινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί,  γενικά μέτριοι 4  Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4  με 5 Μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά τόπους χαμηλή νέφωση.  Τις αυγινές ώρες είναι πιθανό σε κάποιες περιοχές να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 22  στα παράλια και στους 17  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Σάββατο,  μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Ωστόσο,  μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37  βαθμούς στο εσωτερικό,  στους 33  στα ανατολικά παράλια,  στους 32  στα νότια και βόρεια παράλια,  στους 31  στα δυτικά παράλια και στους 30  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή,  τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό,  οι οποίες τη ∆ευτέρα δεν αποκλείεται στα ορεινά να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Send this to a friend