Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πολλοί από εμάς κάνουμε το ίδιο λάθος όταν μπαίνουμε για μπάνιο, αλλά αυτός ο άντρας το πλήρωσε πολύ ακριβά…
Πολλοί από εμάς κάνουμε το ίδιο λάθος όταν μπαίνουμε για μπάνιο, αλλά αυτός ο άντρας το πλήρωσε πολύ ακριβά…

Πολλοί από εμάς κάνουμε το ίδιο λάθος όταν μπαίνουμε για μπάνιο, αλλά αυτός ο άντρας το πλήρωσε πολύ ακριβά…

Οι περισσότεροι έχουμε πάει σε γυμναστήριο ή δημόσια πισίνα. Μπορεί να σας έχει τύχει να ξεχάσετε τις σαγιονάρες σας και να αποφασίσατε να κάνετε μπάνιο ξυπόλυτοι. Έχετε ακούσει 100 φορές τους ειδικούς να λένε ότι δεν είναι σωστό, αλλά το κάνετε. Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;

 Στην πραγματικότητα, τα δημόσια ντουζ είναι δυνητικά επικίνδυνα μέρη όσον αφορά τις μυκητιάσεις. Σαν μέρη με πολλή υγρασία παρέχουν τις τέλειες συνθήκες στα βακτήρια για να εξαπλωθούν και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης. Γι’αυτό και προτείνεται πάντα να φοράτε σαγιονάρες όταν περπατάτε σε τέτοια μέρη – είναι απλά ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τις λοιμώξεις. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι χειρότερες από ότι φαντάζεστε.

Ένας άντρας από το Τέξας, ο οποίος προτιμά να παραμείνει ανώνυμος, το έμαθε αυτό με σκληρό τρόπο και μίλησε για την φριχτή εμπειρία του στα μέσα. Ένα απόγευμα πήγε στο γυμναστήριο για να προπονηθεί για μαραθώνιο. Για να μην πάει στην δουλειά ιδρωμένος, αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και να μπει στο ντουζ ξυπόλυτος. Αυτό αποδείχτηκε μεγάλο λάθος…

Αρχικά παρατήρησε ένα μικρό σημείο που τον φαγούριζε στο αριστερό πόδι με σκληρό δέρμα. Ο γιατρός τον διέγνωσε με πελματιαίο κονδύλωμα – έναν καλοήθη όγκο που προκαλείται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα, ο άντρας άρχισε να κάνει σπιτικές θεραπείες. Αλλά καθώς περνούσαν οι μήνες, ο όγκος δεν έφευγε. Αυτό τον έκανε να ξαναεπισκεφτεί τον γιατρό, όπου ξεκίνησε να κάνει ειδική θεραπεία. Δείτε τα αποτελέσματα:

Το πόδι του ήταν σε αυτή την κατάσταση για 6 μήνες πριν το παρατηρήσει. Η θεραπεία είχε ως αποτέλεσμα 4 ακόμη κονδυλώματα. Ο άντρας πονούσε πολύ και μετά βίας περπατούσε. Μετά από μήνες αναμονής, έκανε τελικά εγχείρηση και έλαβε μόσχευμα δέρματος από λέπια ψαριών για να κλείσουν οι πληγές. Παρ’όλο που το πρόβλημα είχε λυθεί, χρειάστηκε μήνες μέχρι να καταφέρει να περπατήσει σωστά ξανά.

Αυτό που συνέβη σε αυτόν τον άντρα θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν βακτήρια, ακόμα κι αν δεν τα βλέπουμε. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής σε μέρη με υγρασία, αφού εκεί είναι πιο εύκολο να εξαπλωθούν τα βακτήρια και οι μύκητες. Κάθε φορά που πάτε στο γυμναστήριο ή στην πισίνα, έχετε πάντα μαζί σας σαγιονάρες.

Υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τον κίνδυνο λοίμωξης:

-Πάντα φοράτε σαγιονάρες στο ντουζ.
-Μην μοιράζεστε τις σαγιονάρες σας με κανέναν.
-Στεγνώστε καλά τα πόδια σας μετά το ντουζ.
-Φοράτε παπούτσια που αερίζονται καλά ή αλλάζετε συχνά παπούτσια.
-Αλλάξτε κάλτσες τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.
-Χρησιμοποιήστε αντιμυκητιακή σκόνη για τα πόδια.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες μειώνετε τον κίνδυνο να κολλήσετε κάποια λοίμωξη. Μην κάνετε το ίδιο λάθος με αυτόν τον άντρα!

Πηγή: destora.com

Send this to a friend