Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πιλότος αποκαλύπτει το… μυστικό για να φοβάστε λιγότερο στο αεροπλάνο
Πιλότος αποκαλύπτει το… μυστικό για να φοβάστε λιγότερο στο αεροπλάνο

Πιλότος αποκαλύπτει το… μυστικό για να φοβάστε λιγότερο στο αεροπλάνο

Δεν είναι κάποιο ηρεμιστικό χάπι…

Αισθάνεστε στρες και ανασφάλεια, κάθε φορά που μπαίνετε στο αεροπλάνο και βαρεθήκατε να «εφευρίσκετε» 1000+1 λόγους για να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί;

Η αλήθεια είναι ότι το να πετάτε στα 30.000 πόδια δεν είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άνετα, καθώς, η σκέψη και μόνο μπορεί να τρομοκρατήσει μερικούς.

Όταν δε, σε μία πτήση υπάρχουν και αναταράξεις, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και η ανασφάλεια του επιβάτη ακόμα πιο έντονη.

Όμως, όπως για όλα, έτσι και γι’ αυτό, υπάρχει λύση και τη δίνει ένας… πιλότος – και αυτή σίγουρα δεν αφορά κάποιο ηρεμιστικό φάρμακο.

Στο The Today Show του NBC News εξετάστηκαν μέθοδοι που είναι ικανές να αποσπούν την προσοχή του εγκεφάλου από κάθε αντιληπτό κίνδυνο, σε έναν προσομοιωτή που κατασκευάστηκε για νευρικούς ταξιδιώτες.

Ο πιλότος, Ron Nielsen, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο πείραμα έδωσε μία συμβουλή, που έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ο πιλότος με εμπειρία 40 χρόνων σε πτήσεις, ανέθεσε σ’ έναν εθελοντή με έντονο φόβο πτήσης να πάρει ένα στυλό και με το αντίθετο χέρι από αυτό που γράφει να προσπαθήσει να γράψει το όνομα του ξανά και ξανά.

Αυτός ο τρόπος ενεργεί ως απόσπαση της προσοχής από τις αναταράξεις που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ παράλληλα κρατά σε εγρήγορση τη λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που λειτουργεί ως διακοπή της σκέψης από κάτι άλλο.

Εθελοντές που δοκίμασαν τη μέθοδο αυτή ανέφεραν ότι πραγματικά δούλεψε, καθώς αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Send this to a friend