Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψυχολογική στήριξη σε μαθητές τη νέα χρονιά
Ψυχολογική στήριξη σε μαθητές τη νέα χρονιά

Ψυχολογική στήριξη σε μαθητές τη νέα χρονιά

Πρόσθετες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης προς τους μαθητές και τους γονείς, μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Πληροφόρησης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε.)», σχεδιάζει με τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας.

Για την κάλυψη των θέσεων προκηρύσσεται διαγωνισμός, για αγορά υπηρεσιών ειδικών επιστημόνων, κλινικών και συμβουλευτικών ψυχολόγων.

Τα εν λόγω κέντρα, θα προσφέρουν υπηρεσίες για ατομική στήριξη μαθητών αλλά και για εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης και βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων θα είναι η πρόληψη της βίας, των επικίνδυνων συμπεριφορών, της παραβατικότητας, των εξαρτήσεων, της σχολικής αποτυχίας και της σχολικής διαρροής.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το ΔΡΑ.Σ.Ε. υλοποιήθηκε σε 89 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια/Λύκεια, Τεχνικές Σχολές), καλύπτοντας περίπου το 12,5% των μαθητών.

Την ερχόμενη χρονιά 2017-2018, η εφαρμογή του προγράμματος θα επεκταθεί σε 7 επιπρόσθετες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας περίπου το 15% του μαθητικού πληθυσμού. Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αποτέλεσε την αιτία για να λειτουργήσουν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και δημιουργικής απασχόλησης, τόσο σε πρωινό όσο και σε απογευματινό χρόνο, όπου απασχολήθηκαν περίπου 630 νέοι πτυχιούχοι.

Επιπλέον, μέσω αυτών ενισχύθηκαν τα σχολεία με επιπρόσθετο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend