Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι ισχύει τελικά με τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις κυπριακές παραλίες;
Τι ισχύει τελικά με τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις κυπριακές παραλίες;

Τι ισχύει τελικά με τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις κυπριακές παραλίες;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν επισκέπτεσαι τις οργανωμένες παραλίες του νησιού.
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ), εξέδωσε συστάσεις προς τους λουόμενους αναφορικά με κρεβατάκια και τις ομπρέλες που βρίσκονται προς ενοικίαση στις παραλίες.

Όπως αναφέρει ο σύνδεσμος «η ανώτατη τιμή χρέωσης σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών είναι €2,50 για κάθε τεμάχιο».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καλεί τους λουόμενους:

*Να ζητούν έκδοση εισιτηρίου για αποφυγή παρεξηγήσεων ενώ η καθορισμένη τιμή ισχύει για όλα τα κρεβατάκια και ομπρέλες που βρίσκονται πάνω στην παραλία, δεν ισχύει όμως για κρεβατάκια που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους όπως πισίνες και κήπους ξενοδοχείων, εστιατορίων όπου η τιμή ορίζεται ελεύθερα από τον επιχειρηματία.

*Σε περίπτωση όπου παραλιακό ξενοδοχείο διαχειρίζεται κρεβατάκια πάνω στην παραλία δικαιούται να τα παρέχει αποκλειστικά σε ενοίκους/πελάτες του ξενοδοχείου είτε δωρεάν ως μέρος των υπόλοιπων υπηρεσιών που παρέχει, είτε έναντι του ανώτατου ορίου €2,50 το τεμάχιο.

*Η πρακτική των προκρατήσεων δεν μπορεί να γίνεται στις δημόσιες παραλίες, ιδιαίτερα δε οι καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν ποσά που φτάνουν μέχρι και τα €25 για να κρατήσουν κάποιο κρεβατάκι ή ομπρέλα.

*Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία η τοπική αρχή οφείλει να αφήνει ποσοστό 50% της παραλίας κενό από κρεβατάκια και ομπρέλες ενοικίασης, για ελεύθερη χρήση του από το κοινό ενώ ο χώρος μπορεί να βρίσκεται κατά μήκος ή κατά φάρδος της παραλίας.

*Η νομοθεσία επίσης καθορίζει την τοποθέτηση των ενοικιαζόμενων υπηρεσιών να γίνεται με αναλογία 16 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα για κάθε ομπρέλα με δύο κρεβατάκια.

Ο Σύνδεσμος καλεί επίσης τους λουόμενος να ζητούν απόδειξη από τον υπεύθυνο της παραλίας και σε περίπτωση που παρατηρηθεί φαινόμενο υπερχρέωσης ή μη έκδοσης απόδειξης, πρέπει να γίνεται άμεσα επώνυμη καταγγελία στην Κεντρική Επιτροπή Παραλιών (φαξ. 22-677230) ή στον Δήμο της περιοχής που ευρίσκεται η σχετική παραλία ή στην Ένωση Δήμων (τηλ.22-445170).

Πηγή: city.sigmalive.com

Send this to a friend