Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Κυπριακό πρόγευμα» στα ξενοδοχεία Λάρνακας
«Κυπριακό πρόγευμα» στα ξενοδοχεία Λάρνακας

«Κυπριακό πρόγευμα» στα ξενοδοχεία Λάρνακας

Τον θεσμό του «Κυπριακού Προγεύματος» επιθυμεί να εφαρμόσει και στα δικά της ξενοδοχεία η Λάρνακα.

Ένας θεσμός που ήδη εφαρμόζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες άλλων επαρχιών, γι’ αυτό και η Λάρνακα, που επιδιώκει να καταστεί ένας προορισμός που χαρακτηρίζεται από εμπειρίες και αυθεντικότητα, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει απ’ αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

Τα ξενοδοχεία της Λάρνακας επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να υιοθετήσουν τις αρχές του «Κυπριακού Προγεύματος», ως ένα μέσο εμπλουτισμού και βελτίωσης της ποιότητας του ντόπιου πρωινού και προβολής της κυπριακής γαστρονομίας. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο «Golden Bay» ενημερωτική παρουσίαση κι εκπαιδευτικό εργαστήρι για τον συγκεκριμένο θεσμό, που διοργάνωσε ο ΚΟΤ σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου, ο εκπαιδευτής του σεμιναρίου Σεφ Γιώργος Κυπριανού παρέθεσε σε ντόπιους μάγειρες και ξενοδοχοϋπαλλήλους τρόπους αξιοποίησης των κυπριακών προϊόντων στο πρόγευμα και παραδείγματα δημιουργίας νέων κι ευφάνταστων πιάτων που μπορούν να το εμπλουτίσουν. Εκ μέρους του ΚΟΤ, η κ.Μόνικα Λιατήρη επεξήγησε τις αρχές του προγράμματος και τα οφέλη όχι μόνο για τα ξενοδοχεία, αλλά και για τον κυπριακό τουρισμό γενικότερα.

Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρει ότι ο θεσμός του «Κυπριακού Προγεύματος» αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΟΤ σε συνεργασία με το Travel Foundation και το CSTI. Αποσκοπεί αφενός στην προβολή των τοπικών προϊόντων και του κυπριακού γαστρονομικού πολιτισμού και αφετέρου στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις υπηρεσίες που παρέχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, βασισμένη στον αυθεντικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της κυπριακής κουζίνας.

Παράλληλα, με τον θεσμό αυτό σηματοδοτείται και ο κοινωνικός ρόλος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μέσα από την στήριξη που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες και στους ντόπιους παραγωγούς. Σημαντική θεωρείται και η ενίσχυση της  πληροφόρησης γύρω από την κυπριακή παραδοσιακή γαστρονομία σε σχέση με την ιστορική και πολιτιστική της διάσταση, αλλά και με την διατροφική της αξίας και τους τρόπους κατανάλωσης.

Στιγμιότυπο από το εργαστήρι για τον θεσμό του «Κυπριακού Προγεύματος», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend