Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πατέρας κατήγγειλε ότι έδωσαν το βρέφος του για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεση του
Πατέρας κατήγγειλε ότι έδωσαν το βρέφος του για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεση του

Πατέρας κατήγγειλε ότι έδωσαν το βρέφος του για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεση του

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών, το οποίο ενώ ο πατέρας προειδοποιούσε ότι το παιδί ήταν δικό του και πως το ήθελε, αυτό δηλώθηκε αγνώστου πατρός και με τη συγκατάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών δόθηκε για υιοθεσία.

Τώρα, και μετά τις αντιδράσεις του, τον προτρέπουν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει την κηδεμονία του παιδιού του.

Το θέμα ήρθε στο φως όταν Ρουμάνος με επιστολή του στην Αστυνομία της περιοχής όπου διαμένει στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αλλά και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προειδοποιούσε ότι η γυναίκα του, επίσης από τη Ρουμανία, που ήταν έγκυος, θα έδινε το παιδί τους, ενώ ο ίδιος αντιτίθετο με κάτι τέτοιο. Το ζεύγος που είναι Ρομά συζεί και έχει άλλα τρία παιδιά.

Η τοπική Αστυνομία ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο καταπολέμησης εμπορίας προσώπων στο Αρχηγείο Αστυνομίας που παρακολουθούσε την περίπτωση.

Άγνωστο για ποιο λόγο, η επιστολή του Ρουμάνου πατέρα αγνοήθηκε και όπως πληροφόρησε ο ίδιος την Τρίτη την Αστυνομία, η σύζυγός του γέννησε, δήλωσε το παιδί (όπως υποστηρίζει) ως αγνώστου πατρός και ήδη αυτό δόθηκε για υιοθεσία σε ζεύγος σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Ρουμάνου γέννησε σε ιδιωτική κλινική στην περιοχή όπου διαμένουν και φαίνεται ότι το παιδί δόθηκε για υιοθεσία με την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Είναι ωστόσο άγνωστο πώς βρέθηκαν οι θετοί γονείς και ποιος κίνησε τις διαδικασίες υιοθεσίας, ώστε αυτό να δοθεί ευθύς μετά τον τοκετό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο πατέρας του παιδιού επικοινώνησε με το Γραφείο Ευημερίας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, ωστόσο, όπως υπάρχει ισχυρισμός του, τον παρέπεμψαν να διορίσει δικηγόρο και να διεκδικήσει δικαστικώς την κηδεμονία του παιδιού του.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση μελετάται από την Αστυνομία, αν και από τη στιγμή που το βρέφος δόθηκε για υιοθεσία και τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, δεν μπορούν να γίνουν πολλά.

Οι Αρχές πάντως παρακολουθούν την υπόθεση, στο πλαίσιο και άλλων αναφορών για γυναίκες κυρίως από τη Βουλγαρία, που έρχονται στην Κύπρο για να γεννήσουν και να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend