Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπερπλήρεις Αγία Νάπα και Πρωταρά το φετινό καλοκαίρι
Υπερπλήρεις Αγία Νάπα και Πρωταρά το φετινό καλοκαίρι

Υπερπλήρεις Αγία Νάπα και Πρωταρά το φετινό καλοκαίρι

Το φετινό είναι, ίσως, το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων για τους Κύπριους, οι οποίοι επιθυμούν να παραθερίσουν στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου κατά τον μήνα Αύγουστο.

Και τούτο, διότι όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή με τις αυξημένες πληρότητες και κρατήσεις, θεωρείται πολύ απομακρυσμένο το ενδεχόμενο κάποιος ντόπιος να βρει δωμάτιο σε ξενοδοχείο εάν προηγουμένως δεν έχει κάνει έγκαιρη κράτηση. Ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή όλα σχεδόν τα δωμάτια των ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά είναι κρατημένα από ξένους τουριστικούς πράκτορες, κυρίως της Βρετανίας και της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν αδύνατο για τις οικογένειες των Κυπρίων να βρουν διαθέσιμες κλίνες, εάν δεν έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους. Ο κ.Αβρααμίδης ανέφερε ότι οι Κύπριοι που θα παραθερίσουν φέτος το καλοκαίρι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενδεχομένως να είναι λιγότεροι αριθμητικά σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Σημείωσε, δε, πως το πρόβλημα αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, αλλά και στις άλλες επαρχίες, καθότι το 2017 θεωρείται εξαιρετική χρονιά (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) για τον κυπριακό τουρισμό γενικότερα. «Ενδεικτικό της τεράστιας ζήτησης που παρατηρείται είναι ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος διαθέτει φέτος περίπου 3500 κλίνες περισσότερες απ’ ότι είχε το 2016 κι όμως κι αυτές οι κλίνες είναι κρατημένες από ξένους τουρίστες», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ.Αβρααμίδη, οι Βρετανοί και οι Ρώσοι έχουν την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις διανυχτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της επαρχίας Αμμοχώστου, ενώ ακολουθούν οι Ισραηλινοί, οι Σκανδιναβοί και οι Ουκρανοί.

Στόχος ο Νοέμβριος

Οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης Αμμοχώστου είναι πολύ κοντά στο να πετύχουν φέτος τον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της επαρχίας είναι άκρως ικανοποιητικές, ωστόσο ο φετινός στόχος είναι να «καλυφθεί» και ο Νοέμβριος. Για τον λόγο αυτό, ο κ.Αβρααμίδης εξήγησε πως καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, ούτως ώστε να συνεχιστούν μέχρι και τον προτελευταίο μήνα του χρόνου οι ναυλωμένες πτήσεις καθώς και οι πτήσεις χαμηλού κόστους από διάφορες ευρωπαικές χώρες προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

 

Send this to a friend