Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτό το καλοκαίρι πάμε για θαλάσσιες δραστηριότητες στη Λάρνακα!
Αυτό το καλοκαίρι πάμε για θαλάσσιες δραστηριότητες στη Λάρνακα!

Αυτό το καλοκαίρι πάμε για θαλάσσιες δραστηριότητες στη Λάρνακα!

Οι πέντε εισηγήσεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων της ΕΤΑΠ Λάρνακας για το καλοκαίρι.

Ενδιαφέρουσες υποβρύχιες διαδρομές στα Περβόλια – Κίτι και στην Ξυλοφάγου προτείνει, μεταξύ άλλων, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, στα πλαίσια των θαλάσσιων δραστηριοτήτων που προσφέρονται αυτό το καλοκαίρι. Για τις υποβρύχιες διαδρομές, που γίνονται με κολύμβηση με τη χρήση απλού αναπνευστήρα (snorkelling), προτείνονται οι δύο πιο ενδιαφέρουσες θαλάσσιες περιοχές όσον αφορά τον βυθό τους, δηλαδή η περιοχή Περβόλια – Κίτι και η περιοχή Ξυλοφάγου.

Συγκεκριμένα, στην Ξυλοφάγου προτείνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα καταδυτική διαδρομή, η οποία προκύπτει από μελέτη ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετείχε η Αναπτυξιακή Λάρνακας. Η διαδρομή αυτή έχει βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 1-18 μέτρα και με πολύ καλή ορατότητα που φθάνει τα 40 μέτρα. Η συγκεκριμένη διαδρομή ονομάζεται «Σκοπιά», βρίσκεται πλησίον του Κάβο Πύλα και χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και αρκετές ημίκλειστες σπηλιές.

Όσον αφορά την υποβρύχια διαδρομή Περβολιών – Κίτι, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι στην πιο πάνω περιοχή υπάρχουν άφθονα πυκνά υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας. Παράλληλα, η ΕΤΑΠ Λάρνακας προτείνει στους επισκέπτες θαλάσσιο γιόκα σε διάφορες παραλίες, κυρίως στην ακτή Μακένζι. Η δραστηριότητα αυτή διαρκεί μία ώρα και γίνεται μέσα στη θάλασσα, πάνω σε ειδική σανίδα, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, όταν τα νερά είναι πιο ήρεμα. Προτείνονται, ακόμα, μίνι κρουαζιέρες από τη μαρίνα Λάρνακας προς την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, από τις 9π.μ. μέχρι 3π.μ. Η δραστηριότητα αυτή θα ισχύει μέχρι τον Οκτώβριο. Περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και χρήση εξοπλισμού κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Και με φουσκωτά

Η ΕΤΑΠ προτείνει, επίσης, διάφορα θαλάσσια σπορ με φουσκωτά στην ακτή μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Πύλας, ενώ στην ίδια παραλία προσφέρεται και το Wake Boarding, με το οποίο ο χρήστης στέκεται πάνω σε μία σανίδα μέσα στη θάλασσα, κρατώντας σχοινί που το σέρνει ταχύπλοο σκάφος. Όλες οι θαλάσσιες δραστηριότητες αναγράφονται με λεπτομέρειες στο τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend