Home ΛΑΡΝΑΚΑ Περιοδικό Λάρνακα – Κατακλυσμός
Περιοδικό Λάρνακα – Κατακλυσμός

Περιοδικό Λάρνακα – Κατακλυσμός

 Μερικοί μπορεί να θυμούνται ότι απο το 1979 και για μια αρκετά μεγάλη περίοδο, κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, ο Δήμος κυκλοφορούσε το περιοδικό με τίτλο «ΛΑΡΝΑΚΑ-ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ», το οποίο από το 1990 και μετά μετονομάστηκε σε «ΛΑΡΝΑΚΑ».

Αυτή η προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας, τα πρώτα χρόνια, ήταν αποκλειστική ευθύνη της Επιτροπής, η οποία είχε την υποχρέωση, εκτός της εξεύρεσης και δημοσίευσης σχετικού με την Ιστορία του Κατακλυσμού και της πόλης υλικού, να εξεύρει και χορηγούς, διαφορετικά περιοδικό…δεν κυκλοφορούσε!

Η έκδοση κάλυπτε αποσπάσματα από παλιές εκδόσεις ή νέες συνεργασίες σχετικά με την Ιστορία του Κατακλυσμού και της πόλης του Ζήνωνα. Επιπλέον κάθε χρόνο δημοσιεύονταν τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών της γιορτής του Κατακλυσμού της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι κατεγράφησαν σημαντικές πτυχές της πολιτιστικής ζωής και κυρίως του Κατακλυσμού Η έκδοση του 2000 ήταν ογκώδης και περιείχε σημαντικά κείμενα και φωτογραφίες.

Το 2001 έγινε η τελευταία έκδοση και δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές προσπάθειες μελών της Επιτροπής, δεν κατέστη δυνατόν να επαναληφθεί.

Αντ’ αυτού, ο Δήμος της πόλης κυκλοφόρησε για λίγα χρόνια ένα τριμηνιαίο περιοδικό.

Λούης Περεντός

Send this to a friend