Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτή την Κυριακή πάμε στην Ορόκλινη για μια όμορφη εξόρμηση
Αυτή την Κυριακή πάμε στην Ορόκλινη για μια όμορφη εξόρμηση

Αυτή την Κυριακή πάμε στην Ορόκλινη για μια όμορφη εξόρμηση

Με περισσότερα από 230 μεταναστευτικά είδη πουλιών να περνούν από την Κύπρο κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το νησί μας για να μάθουμε και να απολαύσουμε τα μεταναστευτικά πουλιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (World Migratory Bird Day, WMBD), ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει δύο εξορμήσεις πτηνοπαρατήρησης για οικογένειες, μία στο Πάρκο Αθαλάσσας και μία στη Λίμνη Ορόκλινης με σκοπό να εισαγάγει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των πουλιών και της πτηνοπαρατήρησης.Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη προστασίας όλων των μεταναστευτικών πουλιών. Κάθε χρόνο επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα.

Το φετινό θέμα είναι «Το μέλλον τους είναι το μέλλον μας» και δίνει έμφαση στην αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και της φύσης και ειδικότερα των ανθρώπων και των μεταναστευτικών ζώων – ιδιαίτερα των πουλιών, καθώς μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη και συνεπώς τους ίδιους περιορισμένους πόρους.Τα αποδημητικά ζώα συμβάλλουν στον πλανήτη μας με ποσοτικούς τρόπους, όπως η επικονίαση, η ιατρική, ο έλεγχος παρασίτων και ο τουρισμός αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο – καθώς και ανυπολόγιστα οφέλη σε πολιτιστική και αισθητική αξία.

Ελάτε στην Λίμνη Ορόκλινης (Κυριακή, 28 Μαΐου 2017) για να γνωρίσετε από κοντά κάποια από τα πουλιά που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα είτε για να ξεκουραστούν εδώ πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους νοτιότερα ή για να φτιάξουν τη φωλιά τους και να μεγαλώσουν τα μικρά τους στην Κύπρο. Τα μεταναστευτικά είδη που μπορεί να κάνουν στάση στα σημεία, είναι χελιδόνια, πετροχελίδονα, μελισσοφάγους, γκρίζους ερωδιούς, χιονάτες, πελλοκατερίνες, αλκυόνες και πολλά άλλα! Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν τα βασικά της πτηνοπαρατήρησης, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον φυσικό κόσμο και, φυσικά, θα απολαύσουν πουλιά!

Η κάθε εξόρμηση έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρονών και τους γονείς/κηδεμόνες τους.Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 22455072 ή στο [email protected]

Η συμμετοχή στις εξορμήσεις είναι δωρεάν.

Βάλτε καπελάκια και αντηλιακό, έχετε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά και αφήστε τη φύση και τα πουλιά να κάνουν τα υπόλοιπα!

Send this to a friend