Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε απολογία για την υπόθεση του φονικού γερανού στη Λάρνακα
Σε απολογία για την υπόθεση του φονικού γερανού στη Λάρνακα

Σε απολογία για την υπόθεση του φονικού γερανού στη Λάρνακα

Σε απολογία κάλεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον τεχνικό Χρίστο Περιστιάνη, από τη Λάρνακα, σε σχέση με την υπόθεση πτώσης του φονικού γερανού τον Οκτώβριο του 2012 στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της 67χρονης Αγγλίδας Christine Mary Coleman και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Victor Coleman, 69 χρόνων.

Το δικαστήριο, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, αποφάνθηκε (ενδιάμεση απόφαση) ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Περιστιάνη και για τις 15 κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος χειριστής του μοιραίου γερανού πριν από το τραγικό συμβάν. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι λόγω επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια, χωρίς πρόθεση, δηλαδή να μην απασφαλίσει πλήρως το γερανό, προκάλεσε την πτώση του και συνεπεία αυτού επέφερε το θάνατο στην 67χρονη Coleman. Κατηγορείται, ακόμα, ότι ενώ είχε υπό την ευθύνη/έλεγχό του το γερανό, με την έλλειψη προσοχής και προφύλαξης για τον χειρισμό του έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, δηλαδή παρέλειψε να λάβει εύλογες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την πτώση του και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του συζύγου της θανούσας Victor Coleman. Επίσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν καθήκοντα προσώπων που είναι υπεύθυνα για επικίνδυνα πράγματα, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Η υπόθεση ορίστηκε για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος στις 30 Μαΐου. Σύμφωνα με το δικηγόρο υπεράσπισης Άντρο Πελεκάνο, ο Περιστιάνης θα απολογηθεί είτε με ανώμοτι δήλωση, είτε θα επιλέξει τη σιωπή…

Οι σφοδροί άνεμοι

Θυμίζουμε, ότι το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2012, λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν, ο γερανός έγειρε και κατέπεσε στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών, καταπλακώνοντας το αυτοκίνητο του ζεύγους των Άγγλων (τότε ήταν μόνιμοι κάτοικοι Βρυσούλλων), που για κακή τους τύχη εκείνη την στιγμή περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο. Το ανδρόγυνο εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Η άτυχη Christine, που ήταν συνοδηγός, υπέκυψε στο μοιραίο μετά τη μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο σύζυγός της, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κρατήθηκε για αρκετές μέρες για νοσηλεία. Από την πτώση του γερανού καταπλακώθηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο και τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμα δύο πρόσωπα. Ο γερανός ήταν μάρκας Liebher, με κατασκευάστρια εταιρεία την Liebher – Werk Biberach GmbH και ιδιοκτήτρια εταιρεία την T.C. Tower Crames Ltd. Ήταν τοποθετημένος δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και χρησιμοποιείτο για σκοπούς ανέγερσης νέων ορόφων στο υφιστάμενο κτίριο για σκοπούς στέγασης των υπηρεσιών του δημαρχείου.

Βάσος Βάσου

 

Send this to a friend