Home ΛΑΡΝΑΚΑ O κυκλικός κόμβος του K – Cineplex, η μικρή αποβάθρα στις Φοινικούδες και το νέο sms στον κ.Βύρα… (pics)
O κυκλικός κόμβος του K – Cineplex, η μικρή αποβάθρα στις Φοινικούδες και το νέο sms στον κ.Βύρα… (pics)

O κυκλικός κόμβος του K – Cineplex, η μικρή αποβάθρα στις Φοινικούδες και το νέο sms στον κ.Βύρα… (pics)

Επιτέλους, ξεκίνησαν τα έργα τοπιοτέχνισης στον κυκλικό κόμβο του Κ – Cineplex. Ένα θέμα το οποίο είχαμε θίξει από αυτήν εδώ τη στήλη. Ενώ τα έργα για προέκταση της λεωφόρου Φανερωμένης (λεωφόρος Γεώργιου Χριστοδουλίδη) μέχρι τον κυκλικό κόμβο του νέου ΓΣΖ ολοκληρώθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια, ο συγκεκριμένος κυκλικός κόμβος παρέμεινε αναξιοποίητος όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς καμία φύτευση και τοπιοτέχνιση.

Έστω και αργά, με το νέο μέτρο που υιοθετεί πλέον ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς κι εταιρίες της πόλης (μέσα στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής τους ευθύνης), ξεκίνησε η τοπιοτέχνιση του κόμβο του Cineplex, που είναι από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Λάρνακας. Τα έργα τοπιοτέχνισης γίνονται με πρωτοβουλία της εταιρείας «Πετρολίνα».

Διαβάστε περισσότερα: Συμπολίτες πείτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην οικογένεια Λευκαρίτη (ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ) και στην Δήμητρα Καραπατάκη (Κ-CINEPLEX)!

Παράλληλα, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας να μπογιατίσει την μικρή αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο και να τοποθετήσει καινούργια ξύλα. Και αυτό το θέμα το είχαμε επισημάνει από την στήλη μας, ότι είναι κρίμα και ντροπή την συγκεκριμένη αποβάθρα να την επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες και να παρουσιάζει μια τόσο άσχημη εικόνα με σπασμένα ξύλινα προστατευτικά και… σκουριασμένα (από την υγρασία) σιδερένια προστατευτικά παραπλεύρως της αποβάθρας. Πλέον, τα σπασμένα ξύλα έχουν αντικατασταθεί με καινούργια, ενώ έχουν μπογιατιστεί τα σιδερένια προστατευτικά. Χρειάζεται, όμως, τακτική συντήρηση η αποβάθρα αυτή και αναμένουμε από το αρμόδιο τμήμα του δημαρχείου ανάλογη συνέπεια.

Περιμένουμε, επίσης, από το Δήμο Λάρνακας παρόμοιες πρωτοβουλίες για καλλωπισμό του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων (πράσινο), περιμένουμε καλλωπισμό του πάρκου παρά το ταχυδρομείο και τα γραφεία του ΚΟΤ, περιμένουμε καλλωπισμό κι ευπρεπισμό της πλατείας Βασιλέως Παύλου, παρά το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν μέσα στην πόλη.

Με λίγη καλή θέληση, λίγα λεφτά και μπόλικη φαντασία, όλα μπορούν να γίνουν στην ώρα τους.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend