Home Uncategorized Γιατί οι Κύπριες όταν ταξιδεύουν κουβαλούν όλη τους την προίκα;
Γιατί οι Κύπριες όταν ταξιδεύουν κουβαλούν όλη τους την προίκα;

Γιατί οι Κύπριες όταν ταξιδεύουν κουβαλούν όλη τους την προίκα;

Γράφει η Ταμάρα Παπάρα

Έχω απορία, με βασανίζει μια σκέψη, δαίμονες έρχονται στον ύπνο μου και μου τραγουδάνε (με το hairstyle του Καρβέλα), έχω ερωτήματα που δεν με αφήνουν να ησυχάσω. Γιατί όταν οι Κύπριοι (αξιολάτρευτοι συμπολίτες), ταξιδεύουν στο εξωτερικό, γίνονται αυτόματα νομοταγείς και ευαίσθητοι ευρωπαίοι πολίτες? Καλότροποι, πολιτισμένοι, ευχάριστοι, ακολουθούν και σέβονται τους νόμους της χώρας που επισκέπτονται.

Με το που επιστρέφουν πίσω στη Βραχονησίδα, επιστρέφει και ο κανιβαλισμός. Μπορεί οι διακοπές να μας κάθονται καλύτερα. Βγάζουμε προς τα έξω έναν άλλο εαυτό. Μήπως κομπλάρουμε σε ξένα χωράφια και μπαίνουμε σε ρόλο πολιτισμένου πολίτη/τουρίστα? Μήπως συμπεριφερόμαστε κόσμια εκεί που δεν μας ξέρουν για να πουλήσουμε πνεύμα?

Απορία νούμερο δύο: Γιατί όταν η μέση Κύπρια ταξιδεύει σε ξένες χώρες κουβαλάει όλη της τη προίκα, όλο της το σπίτι (που άνετα ντύνει εκατοντάδες γυναίκες σε χωρίο στην Ινδία), όλη τη γκαρνταρόμπα (από 26 αλλαξιές σε παπούτσια και τσάντες, μέχρι χρυσαφικά, καπέλα, γούνες, καλλυντικά), όλα τα υπάρχοντα της (που σηματοδοτούν και τη τελευταία λέξη της μόδας), αφού σκοπεύει να αγοράσει άλλα τόσα εκεί που πάει? Γιατί η μέση Κύπρια (που ακολουθεί ευλαβικά τα trends των απανταχού Rich & Famous), έχει την ανάγκη να ταξιδεύει με μπαούλα γεμάτα ρούχα αντί για μπαούλα με αναμνήσεις? Και άντε να «καταλάβω» την επίδειξη σε Κολωνάκι, Μανχάταν, Knightsbridge και Κάτω Πετράλωνα αλλά σε Μπαλί και Ινδία? Ποιο tragic δεν γίνεστε κουκλίτσες μου.

Γιατί ο μέσος Κύπριος όταν ταξιδεύει, ανυπομονεί να γυρίσει πίσω σπίτι του και με το που πατά το πόδι του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ξεστομίζει με ανακούφιση, «Σαν την Κύπρο εν έχει». Τι ακριβώς μέσα στο αεροσκάφος ή στο δίαυλο φανέρωσε την Κυπριακή θαλπωρή? Και αφού σαν την Κύπρο πουθενά αλλού, γιατί το παιδεύεται το θέμα και πετάτε in the first place?

Όπως ένας φίλος μετά από 2 μέρες στο Miami, έπεσε σε μαρασμό και ήθελε άρον άρον να επιστρέψει στο Παραλίμνι! Κάτσετε σπίτι σας λοιπόν και περνάτε αρνάκι στις σμίλες για σούβλα. Τι τα θέλετε τα ταξίδια? Αφού και η κυρία σας, το ίδιο συνολάκι που θα φορέσει σε cafe στη Βομβάη θα φορέσει και σε εστιατόριο/μπαρ του Πρωταρά!

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend