Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις προοπτικές το αθλητισμού στη Λάρνακα, παρέθεσε ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Δημήτρης Λόρδος, σε διάσκεψη τύπου με την ευκαιρία της έναρξης σήμερα, του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας μέχρι τις 8 Μαΐου. Από το 1994 μέχρι και φέτος, η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει διοργανώσει τα περισσότερα παγκόσμια ή ευρωπαϊκά κύπελλα σκοποβολής. Μόνο το 2012, τα έσοδα από τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών αγώνων σκοποβολής καθώς και από τη φιλοξενία ξένων σκοπευτών ανήλθαν στα έξι εκ. ευρώ. Ο κ. Λόρδος χαρακτήρισε ως παγκόσμιο ρεκόρ το γεγονός ότι η Κύπρος τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενεί συνεχώς παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διοργανώσεις σκοποβολής στα ολυμπιακά σκοπευτήρια Λάρνακας και Λευκωσίας, κάτι που, όπως σημείωσε, δεν έχει καταφέρει καμία άλλη χώρα. Στους φετινούς αγώνες θα λάβουν μέρος πέραν των 450 σκοπευτών, άνδρες και γυναίκες, από 63 χώρες, ενώ στην Κύπρο βρίσκονται και 180 συνοδοί και αξιωματούχοι ξένων ομοσπονδιών. Οι σκοπευτικές αποστολές συγκαταλέγονται στις ομάδες που ο ΚΟΤ αξιολογεί ως ποιοτικό τουρισμό, αφού τα καταλύματα των ξένων αποστολών είναι ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και η διάρκεια της παραμονής τους υπολογίζεται από οκτώ μέχρι 12 μέρες. Οι πλείστοι σκοπευτές κινούνται μ’ ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Χριστοφόρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, που αναμένεται να φιλοξενήσει ακόμα μία μεγάλη διεθνή σκοπευτική διοργάνωση και το 2018.

Συνάντηση με Βουλευτές Λ/κας και Αμμ/στου για προώθηση προβλημάτων Προσφυγικών Συνοικισμών, θα έχει στις 5μμ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουν Hμερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας, «Ιδεοδρόμιο». Εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι Kύπριοι επιχειρηματίες. Η Καλυψώ Απέργη, Συντονίστρια Επιμόρφωσης για την Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου θα κάνει σύντομη ανασκόπηση του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «Ιδεοδρόμιο». Οι μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναρτήσουν αφίσες όπου θα περιγράφονται οι Επιχειρηματικές τους Ιδέες. Κατόπιν αξιολόγησης από κριτική επιτροπή, οι επιλεχθείσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις Ιδέες τους, και, ακολούθως, οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν σε ειδικήΤελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού «Ιδεοδρόμιο». Η Ημερίδα και η Τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθούν από τις 12μ μέχρι τις 4μμ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Την παρουσίαση του βιβλίου «Κοντέα εστί» Ιστορία, Παράδοση και Πολιτισμός της κατεχόμενης Κοντέας, διοργανώνουν στις 8μ.μ. στο Σπίτι της Κοντέας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο «Η Κοντέα». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δρ. Κώστας Κατσώνης, Φιλόλογος-συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, ο Κοινοτάρχης Κοντέας Χαράλαμπος Κρασιάς, και ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου Κοντέας, Ανδρέας Πατσιάς. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή φωτογραφιών, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» και απαγγελίες ποιημάτων που έγραψαν Κοντεάτες ποιητές.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού και το Μουσικό Λύκειο Λάρνακας, διοργανώνουν στις 7:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, Μουσική Εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων Ιερωσύνης του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.

Εκδήλωση –Εικαστική δράση με τίτλο «Χαρτοκατασκευές», διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, από τις 8π.μ. με 1μ.μ. στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, με μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης

Send this to a friend