Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 13 Κύπριες μας «διδάσκουν» πώς είναι το ιδανικό φλερτ
13 Κύπριες μας «διδάσκουν» πώς είναι το ιδανικό φλερτ

13 Κύπριες μας «διδάσκουν» πώς είναι το ιδανικό φλερτ

Είναι παραπονιάρες από τη φύση τους (όσο κι αν δεν το παραδέχονται), ενώ είναι πλέον δεδομένο πώς δύσκολα θα βρεις γυναίκα που να μπορεί να σου προσδιορίσει ακριβώς τι είναι αυτό που ζητάει από έναν άντρα, γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά πολλά.
Και αν το πάλαι πότε δημοφιλές ελαφρολαϊκό άσμα «Αυτό το κάτι που θέλω», δια της αφαιρετικής οδού απέκλειε όλα αυτά που δεν ήθελε η αοιδός, για να καταλήξει σε αυτό το κάτι, το οποίο όμως δεν μάθαμε ποτέ ποιο είναι, οι γυναίκες σήμερα δεν αρκούνται (και δεν πρέπει να αρκούνται) σε ένα μόνο πράγμα.

Στο μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί ως άντρες, μπορώ να παραδεχτώ πώς τα τελευταία χρόνια στο θέμα του φλερτ έχουμε χάσει το μέτρο και τους τρόπους μας, μπερδεύοντας την εικονική πραγματικότητα, με την προσωπική επαφή.

Άλλο είναι να στείλεις μήνυμα στο Facebook και να πεις «Hi ti knis» (αλήθεια;) και άλλο να ρωτήσεις ακριβώς το ίδιο, όταν συναντήσεις μια γυναίκα σε ένα μπαρ, την οποία θέλεις υποτίθεται να γοητεύσεις.

Ok, δέχομαι ότι δεν το έχουμε και πολύ στη σωστή προσέγγιση και οι λόγοι που είμαστε τόσο άτσαλοι, ατσούμπαλοι και άγαρμποι όταν προσεγγίζουμε μια γυναίκα είναι πολλοί, με βασικότερο –θεωρώ– τον φόβο της απόρριψης που μας θολώνει την κρίση.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να ρωτήσουμε τις ίδες τις γυναίκες, να μας πουν τι θεωρούν αυτές ως ιδανικό φλερτ και ποιος είναι αυτός ο τρόπος που θα τις γοητεύσει και θα τις κάνει να δεχτούν το ποτό που έστειλες ή να ανταποκριθούν στο νεύμα που έκανες από την άλλη άκρη του μπαρ.
Κρατάς σημειώσεις;

Στέλλα Γεωργίου, 27 ετών

«Είναι αλήθεια ότι οι άντρες δεν πολυφλερτάρουν στις μέρες μας (όχι ότι έχω ζήσει και άλλες εποχές για να ξέρω, αλλά από αυτά που ακούω συγκρίνω). Δεν ξέρω αν υπάρχει ιδανικό φλερτ, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Προσωπικά εμένα θα μου άρεσε αν με προσέγγιζε κάποιος για να με φλερτάρει με ατάκα για παράδειγμα χιουμοριστική, καθώς το χιούμορ είναι κάτι που μου αρέσει και εκτιμώ στο αντίθετο φύλο!»

 

 

Άρτεμις Πνευματικού, 31 ετών

«Εξαρτάται από το τι θα ήθελε κανείς να κερδίσει από το φλερτ; Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Επειδή όμως, θεωρώ ότι η φιλική προσέγγιση είναι η πιο σωστή στρατηγικά για να κάνεις τον άλλο να νιώσει άνετα, θα μπορούσε ο άντρας να της κάνει ένα αστείο για να γελάσουν και να σπάσει ο πάγος και μετά να είναι απλά ο εαυτός του. Αν υπάρχει χημεία θα φανεί από την αρχή».

 

 

Άντρη Δανιήλ, 39 ετών

«Το έξυπνο χιούμορ σε συνδυασμό με ένα αληθινό διάπλατο χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος να σπάσει ο πάγος μεταξύ αγνώστων! Σίγουρα πλέον δεν αποτελεί φλερτ η τετριμμένη οδός του “που σε ξέρω;” ή “κάτι μου θυμίζεις”, ούτε βέβαια και οι επίμονες παρατεταμένες ματιές από μακριά!».

 

 

Μάρθα Χ, 50 ετών

«Ιδανική προσέγγιση για εμένα; Να σε καρφώνει με το βλέμμα του. Να σε σαντανώνει… όπως τον λαγό ο προβολέας! Κυνήγι θέλουμε, κι ας το παίζουμε δύσκολες».

 

 

Αφροδίτη Χατζηπαναγή, 28 ετών

«Το ιδανικό φλερτ μένα θα ήταν με ένα κέρασμα ποτού, αν βρισκόμασταν κάπου έξω και μια προσέγγιση διακριτική, χωρίς υπερβολές, απλά λέγοντας το όνομα του και ρωτώντας για το δικό μου. Αν πάλι μου στείλει κάποιο λουλούδι, θα του το σύρω πάνω στη κκελέ!».

 

 

Πράξια Αρέστη, 30 ετών 

«Θα έλεγα ότι ανήκω στη μικρή μερίδα αυτών των γυναικών, που δεν γουστάρουν το φλερτ μέσω κοινωνικών δικτύων και τις πολλές ώρες συζητήσεων μέσα από ένα κουτί. Ειδικά, όταν πρόκειται για κάποιο άγνωστο άτομο. Είμαι της παραδοσιακής σχολής. Θα εκτιμήσω τον άνδρα που θα με πλησιάσει διακριτικά για να μου κεράσει ένα ποτό ή για να μου πει μία έξυπνη ατάκα, αφού προηγηθούν μεταξύ κάποια νοήματα και του δώσω το ΟΚ με το βλέμμα μου ή το χαμόγελό μου. Από κει και πέρα ένα τηλεφώνημα, αντί για μήνυμα στο facebook, θα μου αποδείξει ότι είναι ένας άνδρας που ξέρει να διεκδικεί και να τολμά».

 

 

Μαρία Φάντη, 27 ετών

«Οπωσδήποτε να μην αρχίσει την πρώτη επαφή με γνωστές και κλισέ ατάκες. Να γίνει πρώτα το eye contact, διότι από το eye contact καταλαβαίνεις εάν ενδιαφέρεται και η κοπέλα. Αν είμαστε σε κάποιο bar, να έρθει στη συνέχεια να συστηθεί και δεν είναι ανάγκη να αρχίσει τα «Σε είδα και μου άρεσες», προτιμώ να μου μιλήσει για κάτι άσχετο, για το bar, για τη μουσική, να προσέξει τι ποτό πίνω και να μου παραγγείλει ακόμη ένα, χωρίς βέβαια να με ρωτήσει και στο τέλος είναι πολύ πιθανόν να πάρει τον αριθμό μου, αν τον ζητήσει. Δεν είναι ανάγκη να ξεκαθαρίζει από την αρχή για πιο λόγο ήρθε να μου μιλήσει το ξέρουμε και οι δύο αυτό, άρα ας παίξουμε για λίγο το παιχνίδι».

 

 

Μήνα Χρυσάνθου, 25 ετών

«Δεν ζητάω, ούτε ψάχνω πολλά! Εγώ πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από το πρώτο κοίταγμα! Τα ματιά μιλούν, πριν καν προσεγγίσει ο άντρας τη γυναικά ή το αντίθετο! Είναι εκείνο που θα με κάνει να ζαλιστώ, να με κάψει ή να με δονήσει. Από τα μάτια θα καταλάβουμε αν πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον.

Στο τέλος της ημέρας, ο σωστός άνδρας θα πρέπει να με φλερτάρει σωστά, δηλαδή ανθρώπινα, χωρίς μεγάλες κουβέντες, μεγάλες κινήσεις, θέατρα και παραμύθια, χωρίς υπερβολές, σάλτσες και ξινά υπονοούμενα. Ναι μπορεί να είναι λίγο βαρετό, αλλά το σοβαρό φλερτ γίνεται γιατί ο ίδιος υποψιάζεται (και ελπίζει) ότι μπορεί να είναι μαζί μου για πολύ χρόνο. Και δεν βιάζεται να το κάψει».

 

 

 

Αγγελική Κωνσταντίνου, 42 ετών 

«Λόγω του ότι μια αυτοδημιούργητη δυναμική γυναίκα, ο μοναδικός τρόπος που θα με εξίταρε αν κάποιος άγνωστος επιχειρούσε να με προσεγγίσει, θα ήταν ένας συνδυασμός ευγένειας και έξυπνου χιούμορ, από την πρώτη κιόλας πρόταση».

 

 

Μαρία Ονησιφόρου, 34 ετών

«Με το χιούμορ του! Το θεωρώ ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άντρας! Με όπλο αυτό, αποφεύγει τις «κακοτοπιές» που μπορεί να κρύβει το παιχνίδι του φλερτ!».

 

 

Κούλα Θεμιστοκλέους, 42 ετών  

«Τα πράγματα είναι απλά, χιούμορ χρειάζεται. Αυτό είναι που πιστεύω ότι μπορεί να σπάσει τον πάγο και να ανοίξει το δρόμο».

 

 

Φωτεινή Γεωργίου, 31 ετών

«Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος προσέγγισης, αφού αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με το μέρος που βρίσκεσαι και φυσικά τη διάθεση που έχεις. Αν όμως έπρεπε να περιγράψω κάτι, θα σου έλεγα πως για εμένα ο ιδανικότερος τρόπος προσέγγισης είναι ο άντρας που θα με πλησιάσει να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Να μου δείχνει ξεκάθαρα πώς είμαι ο στόχος του και σίγουρα θα με κατακτήσει. Αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με το βλέμμα του. Η τετ α τετ προσέγγιση θα ήθελα να γίνει με έξυπνο χιούμορ και ίσως ένα ποτό στο χέρι για εμένα».

 

 

Αριάδνη Ιωάννου, 35 ετών 

«Το ιδανικό φλερτ, ξεκινά από ένα βλέμμα. Εκεί γίνεται η πρώτη επαφή. Δεν έχω θέμα να πω πρώτη το «γεια», εξάλλου δεν υπάρχουν ρόλοι.  Μετά το «γεια» όμως, αυτό που ψάχνω είναι να μπορεί να κάνει μια συζήτηση ο άλλος, να πει μια ατάκα, να του  απαντήσω και να μην τρομοκρατηθεί που δεν είμαι «γλάστρα», πολύ σημαντικό. Έπειτα να πιαστεί από την απάντηση μου και να ρίξει κάτι άλλο και να ξεκινήσει στην ουσία το παιχνίδι.

Να κυλά η κουβέντα, να υπάρχει μια ζωντάνια, όχι ψόφιες καταστάσεις, εννοείται ούτε φόβος απόρριψης. Το ιδανικό φλερτ, είναι ένα παιχνίδι με παίκτες που ξέρουν να παίζουν».

Πηγή:  city.sigmalive.com

Send this to a friend