Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας
Πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

Πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

Για άλλη μια χρονιά, ένας σημαντικός αριθμός δυσπραγούντων οικογενειών της Λάρνακας θα εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι από το τοπικό κοινωνικό παντοπωλείο.

Μπορεί οι αριθμοί των δικαιούχων οικογενειών να μειώθηκαν σε σχέση με τις δύσκολες χρονιές (ελέω κρίσης) του 2013 και 2014, ωστόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας εξακολουθεί να εξυπηρετεί εν έτη 2017 εκατοντάδες άπορους συνανθρώπους μας με είδη πρώτης ανάγκης εν’ όψει και της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης.

Φέτος, στο τέλος του περασμένου μήνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας έκλεισε πέντε χρόνια λειτουργίας και προσφοράς προς τις φτωχές οικογένειες της πόλης, οι οποίες πλήγηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση που ξέσπασε στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας. Το κοινωνικό παντοπωλείο πρωτολειτούργησε το 2012, εξυπηρετώντας τις πρώτες μέρες μόλις 25 οικογένειες. Ενδεικτικό, όμως, της κατακόρυφης αυξητικής τάσης που παρατηρήθηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι ότι την 1η Μαΐου 2014 εξυπηρετήθηκαν από το κοινωνικό παντοπωλείο 645 οικογένειες, δηλαδή 2894 πρόσωπα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την πόλη της Λάρνακας…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας Γιώργος Γερασίμου, φέτος το Πάσχα θα εξυπηρετηθούν γύρω στις 150 δικαιούχες οικογένειες, δηλαδή περίπου 600 άτομα. Πέρσι το Πάσχα εξυπηρετήθηκαν 175 οικογένειες. Το φετινό πασχαλινό καλάθι θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και θα περιλαμβάνει 28 διαφορετικά είδη, μεταξύ αυτών χοιρινό κρέας, πατάτες, όλων των ειδών τα φθαρτά, φλαούνες και κρασί. Στα μικρά παιδιά των δικαιούχων οικογενειών θα δίδονται πασχαλινά σοκολατένια αβγά. Φέτος, η καθιερωμένη διανομή τροφίμων για το Πάσχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αντί τη Μεγάλη Παρασκευή. Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί όλους τους παραγωγούς που εξακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης καθώς και τους εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Βάσος Βάσου 

Send this to a friend