Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Τα στραβά, μισογκρεμισμένα κάγκελα…
Τα στραβά, μισογκρεμισμένα κάγκελα…

Τα στραβά, μισογκρεμισμένα κάγκελα…

Το φωτογραφικό μας στιγμιότυπο αυτή την εβδομάδα είναι από την λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη Λάρνακα.

Τα στραβά, μισογκρεμισμένα κάγκελα, τα πλείστα από τα οποία έχουν οξειδωθεί από την πάροδο των χρόνων, «κοσμούν» τον κεντρικό δρόμο που ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο της Λάρνακας από την Αραδίππου και κατ’ επέκταση από την Λευκωσία.

Αυτά τα προστατευτικά κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν πριν από 5-6 χρόνια στην άκρη των πεζοδρομίων των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου. Έκτοτε, ενδεχομένως να μην έχουν τύχει καμίας συντήρησης, ούτε μπογιατίστηκαν καμιά φορά.

Μάλιστα, από τα κτυπήματα που έχουν υποστεί εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων, σε αρκετά σημεία των δρόμων αυτών τα κάγκελα είναι.. στραβά ή και μισογκρεμισμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση. Συν το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, έχουν φυτρώσει αγριόχορτα. Κι όλα αυτά στον δρόμο που ενώνει τη Λάρνακα με την πρωτεύουσα.

Κύριοι στο Δήμο Λάρνακας, είτε συντηρείστε αυτά τα κάγκελα, εάν θεωρείται ότι όντως είναι χρήσιμα για την ασφάλεια των αυτοκινητιστών και των πεζών, είτε αφαιρέστε τα εντελώς. Εάν η απόφασή σας είναι να διατηρηθούν, τότε στείλτε συνεργεία καθαρισμού να ξεριζώσουν τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει γύρω απ’ αυτά, αγριόχορτα που προκαλούν περαιτέρω ασχήμια στην ήδη κακή κατάσταση των κιγκλιδωμάτων.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend