Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Οι δαπάνες για την ομαλή αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Λάρνακα, είναι μια δαπάνη της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να δαπανηθούν τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε ομιλία του προς Ροταριανούς Ομίλους της Λάρνακας, διευκρινίζοντας ότι αυτή την στιγμή χρειάζονται 4 με 5 εκ.ευρώ για επιδιορθώσεις στους βασικούς δρόμους και λεωφόρους της πόλης. Αυτό είναι συνέπεια του γεγονότος ότι τα τελευταία 5 χρόνια δεν διατέθηκε κανένα κονδύλι για το οδικό δίκτυο, ανέφερε ο Δήμαρχος. Στο παρόν στάδιο γίνονται πρόχειρα γεμίσματα στις λακκούβες που έχουν καταντήσει τους δρόμους επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών, αλλά όπως εκτιμούν αρμόδιοι λειτουργοί, οι πρόχειρες επιδιορθώσεις δεν έχουν διάρκεια και με μια έντονη νεροποντή, ο δρόμος θα επανέλθει στην παλιά του κατάσταση, αν όχι σε χειρότερη, ανέφερε εκπρόσωπος των Δημοσίων Έργων. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επικείμενη σύσκεψη ανωτάτου επιπέδου με την συμμετοχή 6 Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων που είναι προγραμματισμένη στις 12 Απριλίου, κατά την οποία ο Δήμος αναμένεται να συζητήσει τον καθορισμό οδικού χάρτη με αυστηρά χρονοδιαγράμματα μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών/ αποθηκών υγραερίου στο Βασιλικό. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ώριμα έργα που υπάρχουν στα κυβερνητικά συρτάρια, τα όποια για να πραγματοποιηθούν θα χρειασθούν 18 ½ εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει φόβους ότι τα χρήματα αυτά θα τα δοθούν αλλού και για το λόγο αυτό ο Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι θα χρειασθεί έντονος αγώνας για να εξασφαλίσει ο Δήμος αυτά τα λεφτά. Μεταξύ άλλων θα χρειασθούν 5 εκατομ. ευρώ για την δημιουργία Δημοτικής Αγοράς και οι προσφορές αναμένεται να κατακυρωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ανέφερε ο Δήμαρχος. Ωστόσο ο κος Βύρας εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον θα υλοποιηθεί η ανέγερση 20οροφου ξενοδοχείου από ρώσο επενδυτή στη ακτή των Φοινικούδων.

Ενημερωτική εκδήλωση για το θεσμό του Παρατηρητή της γειτονιάς διοργανώνει στις 7μμ στο Δημοτικό Θέατρο, ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου. Απαραίτητη κρίνεται η παρουσία στην εκδήλωση, όλων των υφιστάμενων παρατηρητών της γειτονιάς.

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης θα απευθύνει χαιρετισμό στους εορτασμούς για τις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955 που συνδιοργανώνουν η Ανόρθωση Αμμοχώστου και η Ένωση Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7, στην Αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους»

Σε νέα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία στεγάζεται από σήμερα η Hermes Airports. Τα νέα γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται στον πρώτο και τρίτο όροφο του δυτικού πετάλου του Αερολιμένα Λάρνακας. Στη νέα εγκατάσταση βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία διοίκησης και όλα τα τμήματα της Hermes Airports.

Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», διοργάνωσε εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία των Φοινικούδων. Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας συγχαίρει τα παιδιά για την πρωτοβουλία αυτή και ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι όπως αναφέρεται, έτσι καλλιεργείται η συνείδηση για την προστασία του περιβάλλοντος, που είναι ευθύνη όλων.

Μια σύγχρονη κυπριακή παραγωγή που προβάλλει τη σημερινή πραγματικότητα με κωμικοτραγικό τρόπο, παρουσιάζει απόψε στις 8:30 στο Θέατρο Σκάλα, η κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου, που συνεχίζει τις Κινηματογραφικές της Δευτέρες. Η ταινία έχει τίτλο Μέλος της οικογένειας και η σκηνοθεσία είναι του Μαρίνου Καρτίκκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5.30μ.μ. είναι προγραμματισμένη η συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend