Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και περιμένει να δει πράσινο στις Φοινικούδες
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και περιμένει να δει πράσινο στις Φοινικούδες

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και περιμένει να δει πράσινο στις Φοινικούδες

Αναμένουμε από το τωρινό δημοτικό συμβούλιο να υλοποιηθεί η σκέψη για φύτευση πρασίνου δίπλα από τον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων (από την πλευρά της θάλασσας), σ’ έναν χώρο που, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό μας στιγμιότυπο, για χρόνια τώρα παραμένει εντελώς αναξιοποίητος, προκαλώντας όχι και την καλύτερη εντύπωση στους περαστικούς.

Η φύτευση γρασιδιού παραπλεύρως του παραλιακού πεζόδρομου αποτελούσε σκέψη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο όμως… έμεινε στις σκέψεις, αφού τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για να εξωραϊστεί περαιτέρω το παραλιακό μέτωπο, που αποτελεί τη «βιτρίνα» της Λάρνακας. Οι δικαιολογία ότι στο χώρο αυτό στήνονται τα υποστατικά για τον Κατακλυσμό και ότι το γρασίδι θα καταστραφεί κατά τη διάρκεια της λαϊκής γιορτής δεν ευσταθεί.

Δεν μπορεί να μην φυτεύεται πράσινο στην παραλία εξαιτίας 10-12 ημερών τον χρόνο που γίνεται ο Κατακλυσμός; Για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου τι θα γίνει; Θα είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε αυτή την ξεραΐλα δίπλα στην αμμουδιά; Τον γεωπόνο τι τον έχει το δημαρχείο; Κύριε Βύρα, πάρε αποφάσεις για καλλωπισμό κι ευπρεπισμό του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, τα οποία θα προσδώσουν μία καλύτερη εικόνα στην παραλία μας. Και δεν είναι απαραίτητο να κοστίσουν πολλά χρήματα. Λίγη φαντασία χρειάζεται. Η φύτευση πρασίνου πρέπει να αποτελέσει την αρχή, για να δούμε ένα πολύ πιο όμορφο παραλιακό μέτωπο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend