Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με οικολογική μέθοδο θα καθαρίσουν τις θάλασσες της Λάρνακας
Με οικολογική μέθοδο θα καθαρίσουν τις θάλασσες της Λάρνακας

Με οικολογική μέθοδο θα καθαρίσουν τις θάλασσες της Λάρνακας

Ετοιμάστηκε πρόταση για ομοιόμορφη παρουσίαση πινακίδων στα κτίρια σε δύο πιλοτικές περιοχές της Λάρνακας, στα πλαίσια των ενεργειών για καταπολέμηση της ταμπελορύπανσης.

Με την εφαρμογή μιας καινοτόμου οικολογικής μεθόδου από οργανική ύλη και μικροβιολογικό φορτίο, οι παράγοντες της Λάρνακας σκέφτονται να βελτιώσουν την ποιότητα των θαλάσσιων νερών που περιβάλλουν την πόλη και την επαρχία τους.

Η ανάγκη για καθαρισμό των θαλάσσιων νερών συζητήθηκε επισταμένα κατά την πρόσφατη συνεδρία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του νεοεκλεγέντα δημάρχου Ανδρέα Βύρα καθώς και των νεοεκλεγέντων τοπικών αρχών της επαρχίας. Στη συνεδρία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της επαρχίας. Επί τάπητος τέθηκαν δύο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη δεδομένη στιγμή την τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Συγκεκριμένα, είναι η ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα της θάλασσας στην ευρύτερη Λάρνακα καθώς επίσης και η καταπολέμηση του χρόνιου προβλήματος με την οπτική ρύπανση κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

Λύση στο θέμα της καθαριότητας των θαλάσσιων νερών, όπως παρουσιάστηκε στη σύσκεψη από την εταιρεία Meydan Solutions Ltd που εδρεύει στη Λάρνακα, αποτελεί η εφαρμογή οικολογικής μεθόδου για τον καθαρισμό των θαλάσσιων νερών από οργανική ύλη και μικροβιολογικό φορτίο. Όπως πληροφορούμαστε, η λύση αυτή θα εξεταστεί σοβαρά και δεν αποκλείεται σύντομα να τεθεί σ’ εφαρμογή. Όσον αφορά το διαχρονικό πρόβλημα για την καταπολέμηση της ταμπελορύπανσης, που θεωρείται ένας από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης οπτικής ρύπανσης, ετοιμάστηκε πρόταση για ομοιόμορφη παρουσίαση πινακίδων επί των κτιρίων σε δύο πιλοτικές περιοχές. Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρει ότι τα σχέδια θα μελετηθούν άμεσα από ειδική επιτροπή και η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης ευελπιστεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές αρχές.

Προβολή στη Σουηδία

Στη συνεδρία, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την προβολή της Λάρνακας στο εξωτερικό, ενώ τονίστηκε ότι οι δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για το έτος 2017, με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών διαδικτυακού μάρκετινγκ, φιλοξενίας δημοσιογράφων, συμμετοχή στις κυριότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού κ.α. Η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας σημειώνει πως συζητήθηκε ακόμα η υλοποίηση μιας εκτεταμένης καμπάνιας προβολής της Λάρνακας στη Σουηδία, σε συνεργασία με εταιρεία της Λάρνακας, η οποία δραστηριοποιείται και είναι ήδη εδραιωμένη στην εν λόγω αγορά.

Τα νέα μέλη

Στο μεταξύ, τα νέα μέλη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας είναι ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας, ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Κατά την τελευταία συνεδρία της ΕΤΑΠ, τα καινούργια μέλη αναφέρθηκαν στις κυριότερες δράσεις που προτίθενται, έκαστος, να προβεί σε σχέση με τον τουρισμό στις περιοχές του. Θετικό, πάντως, κρίνεται το γεγονός ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς τοπικών αρχών να βελτιώσουν την εικόνα των περιοχών τους. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα τα καταφέρουν…

Send this to a friend