Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας (Παρασκευή, 20/01) από την Σκαλιώτισσα.

-Φιλόδοξο στόχο να εξασφαλίσει τη Γαλάζια Σημαία το 2017 έχει θέσει η διοίκηση της μαρίνας Λάρνακας της οποίας οι μετρήσεις για την ποιότητα και καθαρότητα του νερού δείχνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό αποδίδεται στο καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει από τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης, που ξεκίνησε, χρησιμοποιήθηκε φυτικό προϊόν το οποίο ρίχνεται στο θαλάσσιο νερό δύο φορές το μήνα. Το προϊόν αυτό είναι εγκριμένο απ’ όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και παρασκευάζεται από κυπριακή εταιρεία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ποιοτικών ελέγχων, τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί μείωση στους υδρογονάνθρακες πετρελαίου στο νερό κατά 96%. Επίσης ο θαλάσσιος πυθμένας της μαρίνας έχει καθαρίσει εντελώς, με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση, μετά από αρκετό καιρό, της θαλάσσιας ζωής με την παρουσία διαφόρων ειδών ψαριών, ακόμα και καβουριών. Σύμφωνα με τον διευθυντή της μαρίνας Λάρνακας Χρήστο Πετρίδη, το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης Πετρελαϊκής Ρύπανσης της μαρίνας Λάρνακας και θα εφαρμοστεί και το 2017. Με την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η μαρίνα Λάρνακας διαθέτει από τα πιο καθαρά νερά της Κύπρου, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κος Πετρίδης.

-Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, στα σχολεία της Λάρνακας, απασχόλησαν την Συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, στην οποία συμμετείχαν τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια των σχολείων της επαρχίας Λάρνακας. Στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λάρνακας, Ηλιάνα Νικολάου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Κυπριακό και στην προσήλωση των μαθητών για λύση και επανένωση της Κύπρου. Τη Συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ, χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, Ζαφείρης Δημητρίου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενότητας του μαθητικού κινήματος, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυταρχικές, όπως τις χαρακτήρισε, αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η ΕΣΕΜ Λάρνακας ενέκρινε ψήφισμα με τις θέσεις της κατά των αλλαγών που προωθεί του Υπουργείο Παιδείας για εξετάσεις ανά τετράμηνο, μείωση των απουσιών και επαναφορά της μαθητικής στολής. Ενέκρινε επίσης ψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού και επανένωση του λαού μας.

-Την θεατρική παράσταση «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Λέναρντ Γκέρσιε θα παρουσιάσει ο Δήμος Λάρνακας και το Θέατρο ΛΕΞΗ, στις 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Νικολαΐδη. Η είσοδος είναι €15 & €10 για φοιτητές, ανέργους, και συνταξιούχους.

-Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, σήμερα Παρασκευή ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα δέχεται δημότες για να συζητά μαζί τους προβλήματα της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1μμ. Και στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Send this to a friend