Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο «Κίτιον» – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες
Κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο «Κίτιον» – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο «Κίτιον» – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Σημαντική εξέλιξη για τη Λάρνακα θεωρείται η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Κίτιον», στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό.

Ο νέος επενδυτής, η Quality Group, έχει εξασφαλίσει άδεια κατεδάφισης του κτιρίου από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας και σύμφωνα με πληροφορίες μας εντός των προσεχών εβδομάδων θα ξεκινήσει τις εργασίες κατεδάφισης. Στη θέση του η Quality Group, σε συνεργασία με ξένους επενδυτές, προγραμματίζει να ανεγείρει πολυώροφο κτίριο που θα διαθέτει πολυτελή διαμερίσματα, ενώ το ισόγειο θα χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς (καταστήματα κτλ). Η ανέγερση του καινούργιου κτιρίου θα ξεκινήσει ευθύς αμέσως η εταιρεία εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από το δημαρχείο, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει εντός του 2017. Το «Κίτιον» βρίσκεται σ’ ένα νευραλγικό σημείο της Λάρνακας, σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και από το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Διαβάστε τι θα ανεγερθεί στον χώρο του πρώην ΚΙΤΙΟΝ!

Είχε εκκενωθεί το 2012 με την προοπτική να κατεδαφιστεί και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο project. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που ξέσπασε τότε στην Κύπρο και κυρίως η κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος έβαλαν φρένο σε κάθε προοπτική ανάπτυξης του συγκεκριμένου χώρου (το νέο project επρόκειτο να το χρηματοδοτήσει… η Λαϊκή Τράπεζα).

Ως εκ τούτου, το κτίριο παρέμεινε για μια πενταετία εκτός λειτουργίας κι εγκαταλελειμμένο σε μία πολυσύχναστη περιοχή της Λάρνακας. Πλέον, το όραμα για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου «Κίτιον» παίρνει σάρκα και οστά με τον νέο επενδυτή που είναι η Quality Group, η οποία ήδη έχει επενδύσει σε κεντρικά σημεία της Λάρνακας. Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, το νέο project στο «Κίτιον» θα αποτελεί μία τεράστια επένδυση, παρόμοια με την επένδυση που έγινε στα «Τέσσερα Φανάρια», που θ’ αλλάξει άρδην την εικόνα στην είσοδο προς το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Φιλοξενούσε πρόσφυγες!

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιδιαίτερη ιστορία που κουβαλά το παλιό «Κίτιον», ν’ αναφέρουμε ότι ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία που ανεγέρθηκαν στην πόλη της Λάρνακας. Το κτίριο ξεκίνησε ν’ κτίζεται με πρωτοβουλία των αειμνήστων αδελφών Καλαιτζιάν πριν από τον πόλεμο του 1974 και λειτούργησε λίγο μετά την τουρκική εισβολή. Τα πρώτα χρόνια, όμως, φιλοξένησε αφιλοκερδώς δεκάδες οικογένειες Ελληνοκυπρίων προσφύγων, ενώ ως ξενοδοχειακό συγκρότημα λειτούργησε το 1978.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend