Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Γιατί το Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα γέμισε με γάτους;
Γιατί το Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα γέμισε με γάτους;

Γιατί το Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα γέμισε με γάτους;

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την περιοχή καθημερινά για να τους ταΐσει

Κάθε χρόνο, χιλιάδες γάτες από όλο το νησί ζευγαρώνουν ενώ άλλες τόσες εγκαταλείπονται σε χωράφια και δρόμους με σκοπό την απομάκρυνσή τους από τις πόλεις.

Το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα με πολλές από τις εγκαταλειμμένες γάτες να έχουν μαζευτεί στην περιοχή του ιστορικού Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα πλησίον της Αλυκής στη Λάρνακα.

Παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων ζώων που έκαναν προκειμένου να προστατεύσουν την ανεξέλεγκτη αύξηση τους, οι γάτες μέρα με τη μέρα αυξάνονται με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να έχει αυξηθεί σε μερικές εκατοντάδες.

Κάτοικοι και φιλόζωοι Λαρνακείς δήλωσαν αποκλειστικά στο «The Touch» πως οι γάτες βρίσκονται ελεύθερες σε ένα παλιό υποστατικό που βρίσκεται στην περιοχή του Τεκκέ ενώ πολλοί από αυτούς επισκέπτονται την περιοχή σχεδόν καθημερινά προκειμένου να ταΐσουν τις αδέσποτες γάτες.

Πάντως, όσο αφορά την ανεξέλεγκτη αύξηση των γάτων στην περιοχή, επικρατούν προβληματισμοί κατά πόσο θα επηρεάσουν την μαζική επίσκεψη των αποδημητικών πουλιών και των φλαμίνγκο που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα, εντός της λίμνης της Αλυκής.

cat1-1 cat2 (1) cats3 lar larnaka

Πηγή: thetouch.com.cy

Send this to a friend