Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Στο Χάρβαρντ για διαλέξεις Κυπραίος θαμώνας καφενέ που τα ήξερε ούλλα
Στο Χάρβαρντ για διαλέξεις Κυπραίος θαμώνας καφενέ που τα ήξερε ούλλα

Στο Χάρβαρντ για διαλέξεις Κυπραίος θαμώνας καφενέ που τα ήξερε ούλλα

Λευκωσία: Βαλίτσες για τη Βοστώνη των ΗΠΑ ετοιμάζει ένας 50χρονος Κυπραίος, για να λάβει μέρος στο «Harvard ΙnterNational Know it All» (HIKIA), που διοργανώνει το φημισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον θαμώνα καφενείου από την Λευκωσία, Αντρέα Άντρου, ο οποίος πέτυχε συμμετοχή στην 62η σύνοδο του εκπαιδευτικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το «Harvard ΙnterNational Know it All »  θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα διεθνή συνέδρια, που οργανώνονται από το Χάρβαρντ. Σε αυτό, οι συμμετέχοντες   αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξερόλα διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα επικαιρότητας, αθλητικά, πολιτικά, θρησκευτικά και επί παντός επιστητού και δημιουργούν αψιμαχίες  και προτείνουν λύσεις με μορφή καφκά.

Σύμφωνα με την είδηση, ο Αντρέας Άντρου, ο οποίος είναι ένας από τους πρώτους Κυπραίους που αποδέχτηκε  την πρόταση επιλέγηκε μετά από καφκά στον καφενέ μεταξύ άλλων 4 ατόμων που τα ξέρουν ουλλα  για να συμμετάσχει στο εν λόγω συνέδριο.

Σε δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης  του υποστατικού Τάκης Αληθάκης  σημείωσε ότι η επιλογή και η συμμετοχή του Άντρου όπως τον φωνάζουν στο καφενείο στο συνέδριο του Χάρβαρντ «αποτελεί   μια τρανή απόδειξη αναφορικά με το υψηλό επίπεδο των συζητήσεων που γίνονται στα καφενεία και την εύρεση λύσεων σε πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, προσθέτοντας πως «επιδιώκουμε στο σύντομο μέλλον να λύσουμε και το κυπριακό και  θα ήθελα να τους καλέσω τον κόσμο ακόμα και τις γυναίκες να στραφούν με περισσότερο ενδιαφέρον στα καφενεία αφού εκεί επιτελείτε έργο»
Ο κ. Αληθάκης συμπλήρωσε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δεν έλαβα υπόψη μου τις   παραινέσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, να διώξουμε  τον συγκεκριμένο θαμώνα από το καφενείο αφού έκαμνε τον μάστρο και στην πιλόττα ακόμα και όταν παρακολουθούσε άλλους να παίζουν. Είμαστε μια μικρή χώρα και ο κάθε νέος άνθρωπος μετρά».

Πηγή : xeroteana.com

Send this to a friend