Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Συνελήφθη ο μακελάρης της Τουρκίας – Τον έκαναν αγνώριστο από το ξύλο οι αστυνομικοί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Συνελήφθη ο μακελάρης της Τουρκίας – Τον έκαναν αγνώριστο από το ξύλο οι αστυνομικοί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνελήφθη ο μακελάρης της Τουρκίας – Τον έκαναν αγνώριστο από το ξύλο οι αστυνομικοί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ζωντανό συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας 17/1 πριν τα μεσάνυχτα η τουρκική αστυνομία τον δράστη του νυχτερινού κέντρου Ρέινα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

Ο Ουσμπέκος Αμπτουλκαντίρ Μασαρίποβ με τον κωδικό Έμπου Μουχάμεντ έλ Χορασάνι συνελήφθη έπειτα από μυστική επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας στην περιοχή

Εσένγιουρτ έξω από την Κωνσταντινούπολη έχοντας μαζί τον τετράχρονο γιο του τον οποίο είχε απαγάγει έπειτα από την επίθεση.

Στην πρώτη φωτογραφία του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τη σύλληψή του φαίνεται με χτυπημένο πρόσωπο και αίματα στην μπλούζα του.

Οι τουρκικές αρχές τον συνέλαβαν στο σπίτι Κιργίσιου φίλου του ο οποίος επίσης συνελήφθη ενώ την ίδια ώρα συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι-γιάφκα.

Οι τρεις εκ των συλληφθέντων είναι γυναίκες. Εκτιμάται ότι πρόκειται για γιάφκα του Ισλαμικού κράτους.

Άντρες της αντιτρομοκρατικής τον μετέφεραν στην αστυνομική ασφάλεια. Σήμερα το πρωί αναμένεται ανακοίνωση της αστυνομικής ασφάλειας.

Ο Μασαρίποβ έφτασε στην Τουρκία και εγκαταστάθηκε στην Κόνια μαζί με τη σύζυγό, την 1,5 χρόνων κόρη του και τον τετράχρονο γιο του. 

Τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου ενοικίασε ένα σπίτι στο Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έφυγε για το νυχτερινό κλαμπ όπου έκανε την επίθεση.

Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένειά του, πήρε μαζί του τον γιο του και χάθηκε. 

Από εκείνη τη μέρα η αστυνομία είχε συλλάβει πολλά άτομα στην περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου της Κωνσταντινούπολης και στη Σμύρνη τα οποία συνδέονταν μαζί του.

Η εκτίμηση των τουρκικών αρχών ήταν πως ο δράστης δεν είχε εγκαταλείψει την Τουρκία έπειτα από την επίθεση, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

 

Πηγή : tothemaonline.com

Send this to a friend