Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Samsung βρήκε την αιτία της ανάφλεξης των Note 7
Η Samsung βρήκε την αιτία της ανάφλεξης των Note 7

Η Samsung βρήκε την αιτία της ανάφλεξης των Note 7

Και θα την αποκαλύψει μέσα στο μήνα

 Η Samsung Electronics ερευνά εδώ και μήνες τα αίτια που οδήγησαν στην ανάφλεξη ορισμένων από τις συσκευές των Galaxy Note 7, προκαλώντας, τελικά, την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά καθώς και πολλαπλές ζημιές για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.Όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, οι έρευνες αυτές έφτασαν στο τέλος τους, με την νοτιοκορεατική εταιρεία να φέρεται να έχει διαπιστώσει τι ήταν αυτό που προκαλούσε την καταστροφή των συσκευών της.

Άνθρωπος που γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση είπε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία σκοπεύει να δημοσιεύσει το πόρισμά της στις 23 Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινώσει και τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου.
Επιπλέον η εταιρεία φέρεται να έχει ήδη καταρτίσει μια λίστα ενεργειών οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον, ενόψει, μάλιστα, και της κυκλοφορίας του Galaxy S8 το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα των smartphone της Samsung.

Επενδυτές και αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμη την αποκάλυψη των λεπτομερειών οι οποίες οδήγησαν στην απόσυρση του Note 7, αλλά και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την εταιρεία.

Η πηγή που μίλησε στο Reuters είπε ότι η Samsung κατάφερε να προσομοιώσει τις συνθήκες ανάφλεξης της συσκευής κατά τη διάρκεια των ερευνών. Με βάση τους ελέγχους της εταιρείας, η ίδια πηγή δήλωσε ότι η Samsung δεν εντόπισε κάτι ύποπτο ούτε στην ίδια την κατασκευή της συσκευής, αλλά ούτε και σε κάποιο πρόγραμμα.

Η Samsung είχε αναγκαστεί να αποσύρει τον περασμένο Οκτώβριο το Note 7 από την αγορά. Μια εξέλιξη η οποία αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα για το γόητρό της, ενώ προκάλεσε και σημαντική οικονομικά ζημιά η οποία υπολογίζεται περίπου στα 5,2 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: inbusinessnews.com

Send this to a friend