Home Uncategorized Ένα υπέροχο μέρος που αξίζει να επισκεφθείς
Ένα υπέροχο μέρος που αξίζει να επισκεφθείς

Ένα υπέροχο μέρος που αξίζει να επισκεφθείς

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως λίγο έξω από τη Λάρνακα, στο χωριό Κελλιά υπάρχει ένα τόσο όμορφο εκκλησάκι. Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στην Παναγία Ελεούσα.

Πιθανόν στην επίσκεψη σου να συναντήσεις και τον κύριο Ηράκλη, ο οποίος εδώ και 16 χρόνια δημιούργησε αυτό τον χώρο. Αγαπημένος προορισμός για μικρούς και μεγάλους, αφού εκτός από τα εκκλησάκια που υπάρχουν, βρίσκεται σε μια πανέμορφη όαση από φυτά, δέντρα, ζώα και πουλιά.

Ένας χώρος δημιουργικός που φτιάχτηκε με αγάπη. Μετά τον πόλεμο του 1974, αφού ο κύριος Ηράκλης εγκατέλειψε το χωριό του, είχε όραμα να δημιουργήσει την Παναγία που ήταν στο χωριό του.

Μπαίνοντας στο εξωκλήσι η καρδιά σου πλημυρίζει από γαλήνη και ηρεμία.  Είναι τόσο μικρό, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μεγάλο να υποδεχτεί κόσμο. Στην αυλή υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα γατάκια να γυροφέρνουν και να αναζητούν λίγο φαί από τον κόσμο.

Μετά μπορείς να κατέβεις από την μικρή ξύλινη γέφυρα και να περπατήσεις προς στο βράχο όπου είναι κτισμένο το προσευχητάρι. Είναι τόσο όμορφα πλασμένο με την πέτρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να προσευχηθεί μακρυά από τον θόρυβο.

Επίσης, μπορείς να δεις πόσον όμορφα είναι τα ζώα και τα πουλιά που βρίσκονται εκεί. Θα συναντήσεις γαϊδουράκια, κατσίκια, τάρανδους, παπαγάλους, παγόνια κ.α. Όλα τα ζώα και τα πουλιά τα φροντίζουν ο κύριος Ηράκλης και η οικογένεια του.

Πραγματικά, είναι μια πολύ όμορφη εκδρομή που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί μόνος, με φίλους ή με την οικογένεια του. Είναι ανοικτό όλες τις μέρες. Σας προτείνω να πάτε απόγευμα για να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα που θα το δείτε να δύει πίσω από το βουνό.

Posted by Φλωρεντία Ιακώβου

 

Πηγή : cyprusalive.com

Send this to a friend