Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θέμα φοροδιαφυγής τίθεται για Χριστόφια – Νεοφύτου
Θέμα φοροδιαφυγής τίθεται για Χριστόφια – Νεοφύτου

Θέμα φοροδιαφυγής τίθεται για Χριστόφια – Νεοφύτου

Υπόθεση φοροδιαφυγής εξετάζει το αρμόδιο τμήμα εναντίων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρώην Προέδρου της Ομόνοιας.

Έρευνα για να διαφανεί το κατά πόσο εμπλέκονται οι Δημήτρης Χριστόφιας και Μιλτιάδης Νεοφύτου, σε υπόθεση φοροδιαφυγής, εξετάζει το Τμήμα Φορολογίας.

Το έναυσμα έδωσαν οι ισχυρισμοί που λέχθηκαν από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου για πληρωμή ποσού ύψους €6 εκατομμυρίων και θέματα ΦΠΑ σε συναλλαγές.

Όπως ανέφερε σε επιστολή του στη Βουλή ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, το θέμα χειρίζεται , όπως παρόμοιας φύσεως περιπτώσεις, από το Τμήμα Φορολογίας.

Για την εν λόγω περίπτωση έχει οριστεί λειτουργός όπου συλλέγει και εξετάζει τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έδωσε πληροφορίες σε σχέση με την πρόοδο λόγω της εμπιστευτικότητας των στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Ελεγκτής έκανε νύξη για το θέμα αλλαγής πολεοδομικής ζώνης του χώρου όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το γήπεδο της Ομόνοιας.

Πηγή: businessnews.com.cy

Send this to a friend