Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις 26 Μαρτίου «αναβιώνουν» οι Κυπριακές Αερογραμμές
Στις 26 Μαρτίου «αναβιώνουν» οι Κυπριακές Αερογραμμές

Στις 26 Μαρτίου «αναβιώνουν» οι Κυπριακές Αερογραμμές

Τα σχέδια της εταιρείας λίγο πριν την τελική αδειοδότηση.

Περί τα τέλη Μαρτίου θα ανοίξουν και επίσημα τα φτερά τους οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές (Charlie Airlines), νοουμένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά αναφορικά με τις ήδη προχωρημένες διαδικασίες αδειοδότησης της εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο InBusinessNews, εκπρόσωπος της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Charlie Airlines, οι διαδικασίες για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα (τελική άδεια εκμετάλλευσης) από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν μέσα στο επόμενο διάστημα καταστεί εφικτό, όπως αναμένεται άλλωστε, να εκδοθεί η εμπορική άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορία, τότε οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πτήση στις 26 Μαρτίου 2017.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο InBusineesNews, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, είχε τονίσει ότι βάσει των σημερινών δεδομένων, οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται να λάβουν το πιστοποιητικό αεροπλοϊμότητας στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου, ενώ η τελική άδεια εκμετάλλευσης για την εταιρεία υπολογίζεται να εκδοθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προετοιμάζεται πυρετωδώς, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να ανοίξει φτερά, με την αδειοδότησή της. Εξ’ ου και έχουν προχωρήσει αρκετές από τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας αεροπορικής εταιρείας. Συγκεκριμένα:

•    Έχει εγγραφεί το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας, τύπου Airbus A319
•    Είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της εταιρείας
•    Έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό
•    Έχουν εγκατασταθεί όλα τα απαραίτητα συστήματα για την ασφαλή της λειτουργία

Ρωσία στους πρώτους προορισμούς
Αναφορικά με τους πρώτους προορισμούς, τους οποίους οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρκέστηκε να δηλώσει ότι αν και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, βάσει των μέχρι στιγμής σχεδιασμών, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς την Ευρώπη, τη Ρωσία και χώρες της Μέσης Ανατολής. Δεν αποκλείεται να δούμε επίσης δρομολόγια προς Βρετανία και Ελλάδα, αν ληφθούν υπόψη οι εξαγγελίες της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο. Τονίζεται ότι η εταιρεία θα έχει ως βάση της το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πτήσεις με Airbus A319
Όπως προαναφέρθηκε, ο στόλος της Cyprus Airways θα αποτελείται από αεροσκάφη τύπου Airbus A319. Οι δραστηριότητες της εταιρείας αναμένεται να αρχίσουν με τη χρήση δύο τέτοιου τύπου αεροσκαφών, ενώ στόχος είναι όπως ο στόλος εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με δύο νέα αεροπλάνα, για τα επόμενα τρία έτη. Μετά την παρέλευση των τριών ετών, το σχέδιο για το στόλο της εταιρείας θα επαναξιολογηθεί. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή, αποτελεσματική και σύγχρονη αεροπορική εταιρεία για την Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε ο εκπρόσωπος των νέων Κυπριακών Αερογραμμών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας έφτασε ήδη στο νησί τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ έχει λάβει την απαραίτητη άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Αναβιώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της αναγεννημένης κυπριακής εταιρείας, η οποία έβαλε λουκέτο στις 9 Ιανουαρίου 2015. Τον Ιούλιο του 2016, η εταιρεία «Charlie Airlines Ltd», μερίδιο της οποίας ανήκει στο Ρωσικό Όμιλο S7, κέρδισε την προσφορά για το δικαίωμα χρήσης της εμπορικής επωνυμίας των Κυπριακών Αερογραμμών, για περίοδο δέκα ετών.

Υπενθυμίζεται πως το λογότυπο και το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία και ενοικιάστηκε στη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία έναντι €2.04 εκατ. από τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την εταιρεία «Charlie Airlines Ltd».

 Πηγή: inbusinessnews.com

Send this to a friend