Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Μέσα σε 3 λεπτά αποτυπώνεται η κατάντια της Ελλάδας (video)
Μέσα σε 3 λεπτά αποτυπώνεται η κατάντια της Ελλάδας (video)

Μέσα σε 3 λεπτά αποτυπώνεται η κατάντια της Ελλάδας (video)

Της Μαρίας Πορφυρίου

3 λεπτά είναι αρκετά για να συνοψίζουν την κατάντια της Ελλάδας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα διανύει μια από τις πιο κρύες περιόδους πολλών εποχών. Το χιόνι σκέπασε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και την Αθήνα. Όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το χιόνι και την ομορφιά που προσφέρει στα μάτια τους αλλά αμέσως η όμορφη εικόνα χάνεται όταν αντικρίζεις άστεγους να περιπλανιόνται γύρω γύρω με την ελπίδα να βρουν ένα στέγαστρο ή μια κλειστή γωνία για να μπορέσουν να  αποφύγουν το αφόρητο κρύο και το χιόνι.

Θέλοντας να αποφύγουν την κατάληξη αυτή πολλών αστέγων, το κράτος αποφάσισε να δημιουργήσει «χώρους φιλοξενίας αστέγων», τους οποίους και διαφημίζουν ακατάπαυστα, όπου είναι ένας χώρος ζεστός και μπορούν οι άστεγοι να πηγαίνουν για να προστατευθούν από το κρύο. Ο τρόπος λειτουργίας αυτών των χώρων φιλοξενίας γίνεται με τον εξής τρόπο: υπάρχει μια γραμμή επικοινωνίας όπου μπορείς να ειδοποιήσεις πως υπάρχει κάποιος άστεγος και περιπλανιέται και ο αρμόδιος σου λέει ποιος χώρος φιλοξενίας είναι κοντά για να τον φιλοξενήσει.

Η αδιαφορία και αναισθησία θα έλεγα μερικών ανθρώπων όμως αγγίζει τα όριο του παραλογισμού αφού χθες, Δευτέρα 09/1/2017, όπου το χιόνι δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό, ο χώρος φιλοξενίας αστέγων στην περιοχή Πανόρμου αποφάσισε να κλείσει στις 11 το βράδυ με αποτέλεσμα όλοι οι άστεγοι που φιλοξενούνταν να αναγκαστούν να βγουν έξω στο κρύο  χωρίς κανένα να τους βοηθήσει.

Το περιστατικό αυτό μας το περιέγραψε ο Themis Vas μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook.

Δείτε το video:

Send this to a friend