Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισαν οι πρώτες ταφές στο νέο κοιμητήριο Λάρνακας!
Άρχισαν οι πρώτες ταφές στο νέο κοιμητήριο Λάρνακας!

Άρχισαν οι πρώτες ταφές στο νέο κοιμητήριο Λάρνακας!

Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι πρώτες ταφές στο νέο κοιμητήριο του Δήμου Λάρνακας, η πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώθηκε από τα τέλη περασμένου Ιουλίου και οι κανονισμοί λειτουργίας του έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Α΄ φάση (περίφραξη, τάφοι κ.α.) κόστισε περίπου 150 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει 300 συνολικά τάφους. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Λάρνακας σε προγενέστερο στάδιο κατέβαλε το ποσό του ενός εκατομμυρίου, 200 χιλιάδων ευρώ για την απαλλοτρίωση της γης που ανήκε σε ιδιώτες. Το νέο νεκροταφείο βρίσκεται σε έδαφος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τερσεφάνου, σε κοντινή απόσταση από το κοιμητήριο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Σύμφωνα με τον πολιτικό μηχανικό του Δήμου Λάρνακας Γιώργο Θεοκλή, η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κτιρίου και άλλων 350 τάφων.

Το κόστος της επόμενης φάσης θα ανέλθει στις 450 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό έχει συμπεριληφθεί στους προϋπολογισμούς του Δήμου Λάρνακας για το 2017 και μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, τότε το δημαρχείο αναμένεται εντός του νέου έτους να προκηρύξει τις σχετικές προσφορές, καθότι όλα τα σχέδια και οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες.

Με τη λειτουργία του νέου κοιμητηρίου στην Τερσεφάνου έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο με το υφιστάμενο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, το οποίο είναι υπερπλήρες και οι υπεύθυνοι αναγκάζονταν να προβαίνουν σε ταφές ακόμα και στους διαδρόμους του νεκροταφείου…

 

Send this to a friend