Home Uncategorized Χωρίς τον Δημήτρη Χριστόφια η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο: Έχασε την πτήση στο Άμστερνταμ
Χωρίς τον Δημήτρη Χριστόφια η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο: Έχασε την πτήση στο Άμστερνταμ

Χωρίς τον Δημήτρη Χριστόφια η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο: Έχασε την πτήση στο Άμστερνταμ

Ένα μπέρδεμα με το βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια   είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθεί   στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας  αναμενόταν να φτάσει στο “Rancho-Boyeros” της Αβάνας περίπου στις 11:40 το πρωί του Σαββάτου, όμως ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του.

Ο λόγος αφορά ένα μπέρδεμα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ με την αστυνομία να σταματά τον πρώην πρόεδρο, λόγω του βιβλίου του που κουβαλούσε στις αποσκευές του «Πως η ανάγκη γίνεται ιστορία» !

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου ότι το βιβλίο αναμενόταν να φέρει θύελλα αντιδράσεων κινητοποίησε τις αρχές του αεροδρομίου Schiphol οι οποίοι σταμάτησαν τον κύριο Χριστόφια για έλεγχο αποσκευών. Το βιβλίο παρελήφθη από ελληνόφωνο υπάλληλο του αεροδρομίου ο οποίος αφού επεξεργάστηκε το βιβλίο αποφασίστηκε να το διαβάσει έτσι ώστε να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει θύελλες αντιδράσεων η ακόμα και επανάσταση στην Κούβα.

Οι πληροφορίες λένε πως τα παράτησε μετά που διάβασε τα πρώτα κεφάλαια (1-7, σελ. 1-54) τα οποία περιγράφουν τα πρώτα χρόνια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας στο Δίκωμο και τις σπουδές στη Μόσχα, αφού του πήρε 24 και πλέον ώρες

 

Τελικά μετά από πολλές ώρες το πρόβλημα λύθηκε, όμως ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε χάσει την προγραμματισμένη πτήση.

Μάταια τα μεγάφωνα του αεροδρομίου έκαναν ανακοινώσεις για να προχωρήσει στην πύλη αναχώρησης «Г-н Христофиас, пожалуйста, перейдите к воротам 9 для полета в Гавану»

Έτσι, μετά και την περιπέτεια του και αφού οι πτήσεις για την Αβάνα είναι λιγοστές ο Κύριος Χριστόφιας αποφάσισε να περπατήσει τα κανάλια του Άμστερνταμ. Θεάθηκε στην Red Light District να μίλα με απλούς εργαζόμενους ενώ ήπιε τον καφέ του στο «Καφέ Μπουλντόγκ» και αφού προσκύνησε στην Oude Kerk  έστειλε το βιβλίο του ταχυδρομικώς σε μια τυχαία διεύθυνση στην Αβάνα και αναχώρησε.

Αναμένεται στην Κύπρο στις 13:10 και θα τον υποδεχθεί ο η Σύζυγος του Έλση Χριστόφια με φρεσκοψημένα κουπέπια αφού όπως δήλωσε του έλειψε το σπιτικό φαγητό μετά από τόσα brownies.

Πηγή: xeroteana.com

Send this to a friend