Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών – Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας: Η ετήσια εκδήλωση και το θέμα της διάλεξης!
Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών – Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας: Η ετήσια εκδήλωση και το θέμα της διάλεξης!

Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών – Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας: Η ετήσια εκδήλωση και το θέμα της διάλεξης!

«Η ανάπτυξη της Νεφρολογίας στη Κύπρο, με έμφαση στην Επαρχία Λάρνακας – 33 χρόνια μεγάλης ιατρικής και εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς 1983-2016» ήταν το θέμα της διάλεξης που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών -Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας κατά την ετήσια εκδήλωση του στο Ξενοδοχείο Sun Hall.

Ο δρ. Άλκης Πιερίδης FRCP FACP, ιδρυτής και 1ος διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας του Γ. Ν. Λάρνακας μίλησε για την ιστορία της αιμοκάθαρσης στην Κύπρο, η οποία καθιερώθηκε το 1972, με απόφαση του τότε Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Το αρμόδιο τμήμα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Λάρνακας, οργανώθηκε με βοήθεια από το Ισραήλ. Το πραξικόπημα και η εισβολή του 1974 είχαν ως αποτέλεσμα οι Κύπριοι νεφροπαθείς να αφεθούν στην τύχη τους χωρίς καμιά εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, μαζί με τεράστια ιατρικά, κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ο 1ος διορισμός Νεφρολόγου, έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 1983.

Το τμήμα Νεφρολογίας και η μονάδα Αιμοκάθαρσης Λάρνακας οφείλουν την ανάπτυξη και μεγάλη ανθρωπιστική τους επιτυχία στην εξαίρετη Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του ΠΣΦΝ που είναι πάντοτε δίπλα τους, ανέφερε ο κύριος Πιερίδης. «Είναι αδύνατο να εκφράσω σε λίγα λεπτά την προσφορά και το φιλανθρωπικό έργο της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του ΠΣΦΝ» κατέληξε ο κος Πιερίδης.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λέλλα Αγαθού και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Send this to a friend