Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο σύζυγος αυτοκτόνησε, η σύζυγος απαλλάχτηκε…
Ο σύζυγος αυτοκτόνησε, η σύζυγος απαλλάχτηκε…

Ο σύζυγος αυτοκτόνησε, η σύζυγος απαλλάχτηκε…

Ήλθαν στην Κύπρο με σκοπό να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών για να επιλύσουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Κατάπιαν 97 κυλινδρικά σκευάσματα κοκαίνης για να τα εισαγάγουν στην Κύπρο, αλλά όταν έγιναν τσακωτοί από την ΥΚΑΝ, ο σύζυγος πήρε όλη την ευθύνη απάνω του. Ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στην εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι τύψεις, όμως, τον «έτρωγαν» κι ένα βράδυ, ενώ τελούσε υπό κράτηση, έθεσε τέρμα στη ζωή του. Λίγες μέρες αργότερα, ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρισε αναστολή της ποινής δίωξης εναντίον της συζύγου του, η οποία συνόδευσε τη σορό του άνδρα της στη χώρα τους για ταφή…

Πρόκειται για την τραγική ιστορία ανδρογύνου από την Πολωνία, του Andrzej Richert, 44 χρόνων, και της συζύγου του Alicya Maria Richert, 42 χρόνων, οι οποίοι στις 21 περασμένου Σεπτεμβρίου αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας στο σώμα τους 97 κυλινδρικές συσκευασίες που περιείχαν ένα κιλό και 100 γραμμάρια κοκαίνης. Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Ολλανδία και προορίζονταν για την εγχώρια αγορά. Η σχετική πληροφορία στην ΥΚΑΝ λήφθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και την ίδια μέρα το ανδρόγυνο συνελήφθη σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στη Λάρνακα, την ώρα που ετοιμαζόταν να παραδώσει την κοκαΐνη. Οι 97 κυλινδρικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη εντοπίστηκαν στην τσάντα που κρατούσε η 42χρονη. Κατά την σύλληψη των δύο Πολωνών, ο σύζυγος ισχυρίστηκε ότι αυτός κατάπιε και μετέφερε στο σώμα του όλες τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά και ότι η γυναίκα του είχε άγνοια για το περιεχόμενο της τσάντας της, αφού, όπως είπε, είχε βάλει κρυφά από αυτήν τα ναρκωτικά στην τσάντα. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η σύζυγός του συνταξίδεψε μαζί του στην Κύπρο για παρέα… Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από την ΥΚΑΝ.

Το μήνυμα

Ο συλληφθείς ανέφερε στους αστυνομικούς ότι αφόδευσε όλα τα σκευάσματα κοκαίνης στις 21 Σεπτεμβρίου και την ίδια μέρα απέστειλε μήνυμα στον «εγκέφαλο» της σπείρας ότι τα ναρκωτικά ήταν έτοιμα για παράδοση. Ανέμενε, δε, να πάρει νέες οδηγίες ως προς τον τόπο και τον χρόνο παράδοσης της κοκαίνης. Ήταν η πρώτη φορά που ο Andrzej Richert έκανε τον μεταφορέα ναρκωτικών και για τη «δουλειά» αυτή θα έπαιρνε ως αμοιβή 3200 ευρώ. Το ζεύγος Richert τέθηκε υπό κράτηση, αλλά στις 25 του μήνα, ενώ ο 44χρονος βρισκόταν στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Ορόκλινης, κρεμάστηκε μέσα στο κελί του με σεντόνι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου στις 28 του μήνα απεβίωσε ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Απαλλάχτηκε

Παρά την τραγική κατάληξη που είχε ο Andrzej Richert, η υπόθεση για τη σύζυγό του παραπέμφθηκε δύο μέρες αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 26η Οκτωβρίου, δηλαδή σήμερα. Ωστόσο, η Alicya Richert δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσει, διότι ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού μελέτησε τον φάκελο της υπόθεσης, καταχώρισε, στις 14 Οκτωβρίου, αναστολή ποινικής δίωξης για την 42χρονη γυναίκα, λόγω έλλειψης επαρκούς μαρτυρίας. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Alicya αναχώρησε για την πατρίδα της και συνόδευσε τη σορό του συζύγου της για ταφή.

Send this to a friend