Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έχασαν τον ύπνο τους οι ιδιοκτήτες καφεστιατορίων στην παραλία των Φοινικούδων γιατί…
Έχασαν τον ύπνο τους οι ιδιοκτήτες καφεστιατορίων στην παραλία των Φοινικούδων γιατί…

Έχασαν τον ύπνο τους οι ιδιοκτήτες καφεστιατορίων στην παραλία των Φοινικούδων γιατί…

Κενά στην πυρασφάλεια του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων κατέδειξε πρόσφατος έλεγχος που διενήργησε η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας.

Ένα πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Κατά τον τελευταίο έλεγχο, που διενεργήθηκε κατόπιν επιστολής του Δήμου Λάρνακας προς την Πυροσβεστική, διαπιστώθηκαν (ξανά) σοβαρά προβλήματα στην ελεύθερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών, σε περίπτωση πυρκαγιάς σε κάποιο από τα παρακείμενα κέντρα αναψυχής ή σε κάποιο ξενοδοχείο.

Και τούτο, κυρίως λόγω των επεκτάσεων και των κατασκευών που υπάρχουν στις διόδους… Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, διενεργήθηκε έλεγχος σε 25 υποστατικά στην παραλία των Φοινικούδων, αλλά μόλις σε τέσσερα απ’ αυτά διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ικανοποιητικός χώρος πρόσβασης για τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Λάρνακας, αφού σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες παραλιακές λεωφόρους της Κύπρου εξακολουθούν να παρατηρούνται σοβαρά κενά σε θέματα πυρασφάλειας. Όπως πληροφορούμαστε, οι ιδιοκτήτες αρκετών καφεστιατορίων έχουν ήδη γίνει δέκτες σχετικών προειδοποιήσεων από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, ενώ αποφασίστηκε όπως νέος έλεγχος πυρασφάλειας να διενεργηθεί τις προσεχείς μέρες, με τους ιδιοκτήτες των υποστατικών να καλούνται, μέχρι τότε, να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής.

Θυμίζουμε, ότι το θέμα των μέτρων πυρασφάλειας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων συζητιέται, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, από… το 2012. Φαίνεται, όμως, ότι οι όποιες συστάσεις έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση έπεσαν στο κενό. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους υπευθύνους των παραλιακών κέντρων, οι οποίες αποσκοπούσαν στη διαμόρφωση ικανοποιητικών συνθηκών απρόσκοπτης πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων (με κατασκευές που να συμπτύσσονται σε έκτακτες περιπτώσεις).

Συστάσεις, όμως, που όπως αποδείχθηκε κατά τον τελευταίο έλεγχο, ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Ούτε οι πιέσεις που ασκήθηκαν κατά καιρούς από το Δήμο Λάρνακας, μέσω της έκδοσης των αδειών λειτουργίας των υποστατικών αυτών, φαίνεται πως έχει επιλύσει το πρόβλημα.

 

Send this to a friend