Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άντρεα Νικολάου: Η Σκαλιώτισσα χορογράφος µιλά για τον έρωτά της µε τον τερµατοφύλακα της Οµόνοιας και όχι μόνο…
Άντρεα Νικολάου: Η Σκαλιώτισσα χορογράφος µιλά για τον έρωτά της µε τον τερµατοφύλακα της Οµόνοιας και όχι μόνο…

Άντρεα Νικολάου: Η Σκαλιώτισσα χορογράφος µιλά για τον έρωτά της µε τον τερµατοφύλακα της Οµόνοιας και όχι μόνο…

Η αλήθεια είναι ότι με την Άντρεα γνωριζόμαστε χρόνια, τότε που το DanSing For You 3 μας έφερε κοντά. Από την πρώτη στιγμή μεταξύ μας αναπτύχθηκε μια πραγματική φιλία που κρατά μέχρι σήμερα. Μπορεί να μη βλεπόμαστε συχνά αλλά κάθε συνάντησή μας εκμηδενίζει τον χαμένο χρόνο. Είναι από τα καλύτερα παιδιά του χώρου και καθόλου επιτηδευμένη. Με το ίδιο τρόπο που παθιάζεται με τη δουλειά της, με τον ίδιο τρόπο ερωτεύεται και δίνεται στον άντρα που θα έχει στο πλευρό της. Εδώ και ένα χρόνο είναι ζευγάρι με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας Κωνσταντίνο Παναγή και η ευτυχία τους δεν κρύβεται.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Ποια τα νέα δεδομένα της ζωής σου, τι κάνεις και πού βρίσκεσαι αυτό το διάστημα;
Μετά από ένα διάστημα διακοπών, άνοιξαν πρόσφατα οι σχολές χορού στις οποίες εργάζομαι (Αντιγόνη Τασουρή dance academy, Potenzia del’ arte και στο ανοιχτό σχολείο Δήμου Λάρνακας) και επιτέλους ξεκίνησαν τα μαθήματα.

antrea-1
Ο χορός σε ποια ηλικία μπήκε στη ζωή σου;
Σε πολύ μικρή ηλικία. Όπως η κάθε μάνα στέλνει το κοριτσάκι της να μάθει μπαλέτο έτσι έκανε και η δική μου, αν και μικρή ήμουν αγοροκόριτσο, αφού αντί το μπαλέτο εμένα με ένοιαζε να είμαι στα γήπεδο και να παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου. Με επηρέαζε πολύ ο πατέρας μου, ο Φλώρος Νικολάου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των κυπριακών γηπέδων (Χαμόγελο). Αλήθεια σου λέω, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να έχω παίξει με κούκλες. Ο χορός μπήκε στη ζωή μου όταν άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να γνωρίσει περισσότερα και διαφορετικά είδη χορού, όπως οι λάτιν χοροί. Όταν ο ρυθμός της μουσικής έγινε ένα με τα βήματά μου τότε και μόνο τότε τον αγάπησα. Ο χορός για μένα είναι λατρεία, είναι η πιο μεγάλη αγάπη της ζωής μου.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον χορό;
Από την ηλικία των τεσσάρων. Σήμερα μετράω είκοσι χρόνια (Χαμόγελο).
Όλη αυτή η διαδρομή των είκοσι χρόνων μέσα στο χορό, τι σου έχει αφήσει;
Από πού να ξεκινήσω και από πού να τελειώσω; Θα σου πω το εξής: μέσα από το χορό, έχτισα την προσωπικότητά μου. Πέρα από την τεχνική οφείλει ένας καλός χορευτής να καταθέτει την ψυχή του και να βάζει συναίσθημα. Το ίδιο συναισθηματική είμαι και στη ζωή μου, δεν είμαι ψυχρή, απρόσιτη, αποστασιοποιημένη. Αντίθετα θεωρώ πως δίνομαι στους φίλους μου και στους ανθρώπους που έχω ση ζωή μου. Με το ίδιο πάθος που ζω το κάθε λεπτό της ζωής μου, με το ίδιο πάθος, ερωτεύομαι, χορεύω και δίνομαι.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;
Ο έρωτας αναμφισβήτητα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Έτσι κι αλλιώς χωρίς έρωτα δεν ζεις, ωραία η επαγγελματική ανέλιξη, ωραία η επιτυχία αλλά όταν πας σπίτι και κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου έχεις ανάγκη δυο χέρια να σε πάρουν αγκαλιά.

Η γνωριμία σου με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας Κωνσταντίνο Παναγή πώς έγινε;
Πριν από δύο χρόνια τον είχα δει τυχαία σε μια καφετερία. Με το που τον είδα, έμεινα αρκετή ώρα να τον κοιτάζω, αλλά ήταν… πλατωνικό. Μέσα από κοινές παρέες, το ένα έφερε το άλλο και ξεκινήσαμε με τον Κωνσταντίνο αρχικά να βγαίνουμε φιλικά. Ο έρωτας τώρα… Νομίζω ότι ήρθε αβίαστα και αυτό είναι το ωραίο στη ζωή του ανθρώπου. Να έρχεται ο έρωτας εκεί που δεν το περιμένεις.

antrea-3

Όταν ο Κωνσταντίνος μπήκε στη ζωή σου, ήσουν έτοιμη για μια νέα σελίδα στην ερωτική σου ζωή;
Εκείνο το χρονικό διάστημα είχα πάρει μια μεγάλη απόφαση. Ήθελα να αφήσω στην άκρη το ερωτικό κομμάτι και να αφοσιωθώ περισσότερο στο χορό. Ίσως γι’ αυτό αν θέλεις και με τον Κωνσταντίνο η όλη γνωριμία μας ξεκίνησε πολύ χαλαρά και φιλικά. Έλεγα θυμάμαι στις φίλες μου, πως εάν ερχόταν κάτι στη ζωή μου θα ήθελα να ήταν κάτι όμορφο, ήρεμο και χαλαρό, χωρίς εντάσεις και σκαμπανεβάσματα. Ο Κωνσταντίνος ήρθε στη ζωή μου με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ποιος από τους δύο έκανε την πρώτη κίνηση;
Όπως σου είπα και πιο πάνω, όταν ήρθε στη ζωή μου ο Κωνσταντίνος είχα πολλά πράγματα στο κεφάλι μου και αφορούσαν τον επαγγελματικό μου τομέα. Μέσα στο μυαλό μου επικρατούσε το απόλυτο χάος. Ο Κωνσταντίνος έφερε μια απίστευτη ηρεμία στη ζωή μου. Αυτό με έκανε να τον εμπιστευτώ και όταν τον εμπιστεύτηκα τότε ξεκίνησε και η σχέση μας πριν από ένα χρόνο.

Έχετε συμπληρώσει ένα χρόνο μαζί λοιπόν…
Όντως πέρασε κιόλας ένας χρόνος και ούτε που το καταλάβαμε. Καμιά μέρα μαζί του δεν είναι ίδια. Και στους δυο μας αρέσει το ποδόσφαιρο -λογικό- από την άλλη και στους δυο μας αρέσει να μένουμε σπίτι και να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας. Από το να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα στην τηλεόραση μέχρι τις συζητήσεις μας περί ανέμων και υδάτων. Ξέρεις κάτι, πολλές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη, τώρα πια το ξέρω καλά. Ποτέ δεν φαντάστηκα τον εαυτό μου δίπλα από έναν ποδοσφαιριστή. Ποτέ δεν μου πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό. Και να τώρα που ζω δίπλα του το ωραιότερο όνειρο.

antrea-2

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα του Κωνσταντίνου, που αγάπησες πιο πολύ;
Είναι ένας άνθρωπος πολύ συγκροτημένος, ξέρει τι θέλει και είναι χαμηλών τόνων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κωνσταντίνος έχει μιαν απίστευτη ωριμότητα στον τρόπο που σκέφτεται, κινείται και λειτουργεί. Είναι από τα παιδιά που ξέρουν τι πάει να πει σεβασμός. Δεν θα με φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση. Δεν σου κρύβω ακόμη, πως ο σύντροφός μου με έφερε ακόμα πιο κοντά στην εκκλησία κι αυτό με ηρέμησε ακόμα πιο πολύ σαν άνθρωπο.
Εκτός από το να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο μαζί όταν εκείνος δεν έχει αγώνα, τι άλλο σας αρέσει να κάνετε μαζί;
Συνήθως κάνουμε κάτι πάρα πολύ χαλαρό. Είναι πολύ αφοσιωμένος στην καριέρα του και αυτό είναι κάτι που σέβομαι απόλυτα. Είμαι δίπλα του, τον στηρίζω με κάθε τρόπο όπως κάνει και εκείνος. Σε περίοδο διακοπών μας αρέσει να κάνουμε μακρινά ταξίδια. Μας αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Αυτό όμως που απολαμβάνουμε περισσότερο είναι την παρέα του ενός με του άλλου στο σπίτι μας.

Πότε πήρατε την απόφαση να συγκατοικήσετε;
Μη φανταστείς, δεν έχει πολύ καιρό. Τους τελευταίους μήνες συζούμε κάτω από την ίδια στέγη.

Ποιος ζηλεύει ποιον;
Δεν έχουμε τέτοια θέματα στη σχέση μας. Δεν έχουμε ζηλέψει ποτέ, ούτε καν αυτό που λένε καλοπροαίρετα για να υπάρχει λίγο σασπένς στη σχέση. Όταν καταφέρεις να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου τότε είσαι σε θέση και να τον αγαπήσεις αληθινά.

Με όλα όσα έχεις πει, έχω την αίσθηση πως με τον Κωνσταντίνο ζεις ένα παραμύθι.
Δεν θα το έλεγα παραμύθι αλλά για πρώτη φορά στη ζωή μου έκοψα εισιτήριο για να κάνω το πιο όμορφο ταξίδι (Χαμόγελο).

Τι ονειρεύεσαι;
Ονειρεύομαι και εύχομαι να έχω στη ζωή μου τόση αγάπη και ευτυχία όση μπορώ ν’ αντέξω. Θέλω να πετύχω τους στόχους μου στον επαγγελματικό μου τομέα. Γενικά είμαι από τους ανθρώπους που κάνω όνειρα είτε πραγματοποιηθούν είτε όχι. Όλο αυτό όμως, με κάνει να προχωρώ.

Επιμέλεια Γιώργος Χρυσοστόμου
Μακιγιάζ: Σοφία Γεωργίου (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Μάριος Μαύρου (Dream Hair Studio)
Ρούχα από Volt2Eleven, παπούτσια και κοσμήματα από προσωπική συλλογή.
Θερμές ευχαριστίες στο Pieto για τη φιλοξενία.

Πηγή: like.philenews.com

Send this to a friend