Υποθέσεις κατοχής απαγορευμένων μέσων σύλληψης άγριων πτηνών, εναντίον ατόμων ηλικίας 31,49, 52, 56 και 64 χρόνων εξετάζει η Αστυνομία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί δυνάμει δικαστικού διατάγματος έρευνας μέλη της ΜΜΑΔ ερεύνησαν την οικία και τα υποστατικά 56χρονου από το Λιοπέτρι, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 52 ξόβεργα, 5 δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών και 12 φονευμένα άγρια πτηνά.
Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς στη συνέχεια απολύθηκε για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
Επίσης χθες το πρωί σε περιβόλι στην περιοχή «Βάττενας» στη Κοινότητα Ορμήδεια, μέλη του Ουλαμού Θήρας εντόπισαν 52χρονο να έχει στην κατοχή του και να τοποθετεί 2 δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών καθώς και 11 πτυσσόμενους σιδερένιους πασσάλους.
Τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και ο 52χρόνος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
Ακόμα δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη της ΜΜΑΔ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας, ερεύνησαν οικία στην Ξυλοτύμπου στην παρουσία του 31χρονου ιδιοκτήτη της.
Σε ψυκτικό θάλαμο που βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 13 συσκευασμένες δωδεκάδες σκοτωμένα, καθαρισμένα, μικρά άγρια πτηνά και 32 άγρια πτηνά σε νάιλον σακούλα. Στην αυλή του σπιτιού εντοπίστηκαν επίσης 75 ξόβεργα.
Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
Επίσης δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας, ερεύνησαν κατοικία στην Ορμήδεια παρουσία του 49χρονου ιδιοκτήτη της όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω σε τραπέζι που βρισκόταν στην κουζίνα 7 δίχτυα χρώματος μαύρου μέσα σε νάιλον διαφανές σακούλι.
Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στο σαλόνι της οικίας 4 δίχτυα, σε υπνοδωμάτιο 6 δίχτυα και σε υποστατικό της αυλής ακόμα 6 δίχτυα, όλα σε νάιλον τσάντες.
Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
Ακόμα δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με την υπηρεσία θήρας, ερεύνησαν οικία στην Ξυλοτύμπου, στην παρουσία του 64χρονου ιδιοκτήτη της από την Ορμήδεια όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11 δίχτυα χρώματος μαύρου διαφόρων σχημάτων και διαστάσεων.
Σε υποστατικό του οποίου έχει την διαχείριση και είναι απέναντι από το σπίτι του εντόπισαν 2 δίχτυα έτοιμα προς χρήση και 68 δίχτυα χρώματος μαύρου.
Ο 64χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου για κατάθεση σε μεταγενέστερο στάδιο.
Τις υποθέσεις διερευνούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ξυλοφάγου και Ξυλοτύμπου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ