Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Boy on the Bridge: Η ταινία που γυρίστηκε στον Καλοπαναγιώτη ταξιδεύει στο εξωτερικό
Boy on the Bridge: Η ταινία που γυρίστηκε στον Καλοπαναγιώτη ταξιδεύει στο εξωτερικό

Boy on the Bridge: Η ταινία που γυρίστηκε στον Καλοπαναγιώτη ταξιδεύει στο εξωτερικό

Μια κυπριακή παραγωγή κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης που ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου, ξεκινώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το μεγάλο ταξίδι της συνάντησής του με τους φίλους του σινεμά.

Πρόκειται για την ταινία μεγάλου μήκους «Boy on the Βridge», που σκηνοθέτησε ο Πέτρος Χαραλάμπους, σε σενάριο των Eve Makis και Σταύρου Παμπαλλή.

Ο σκηνοθέτης της ταινιάς, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ταινία, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Είναι μεγάλο το γεγονός ότι η ταινία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, χώρο στον οποίο θα παρευρεθούν μεγάλα ονόματα του σινεμά», ανέφερε.

boy5

Εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και το Ίδρυμα Γιαννάκη Παπαδούρη, κοινοτάρχη του Καλοπαναγιώτη, για τη στήριξή τους, ενώ έκανε και αναφορά στο πόσο σημαντικό είναι να στηρίζονται οι κυπριακές παραγωγές.

Η ταινία, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στον Καλοπαναγιώτη, είναι τοποθετημένη χρονικά στο 1988, με πρωταγωνιστή τον 12χρονο Σωκράτη, που ονειρεύεται να γίνει ήρωας πολέμου όπως ο παππούς του, αλλά μια σειρά γεγονότων τον αναγκάζουν να βρεθεί απότομα στον κόσμο των μεγάλων.

petroscharalambous
Ο σκηνοθέτης, Πέτρος Χαραλάμπους

Το καστ αποτελείται από μια πλειάδα αξιόλογων ηθοποιών, με πρωταγωνιστές δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο Φαρμακά και τον Γιώργο Δημητρίου.

Την ιστορία, που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Eve Makis «The Land of the Golden Apple», ντύνει μουσικά ο Andrey Dergachev, ο οποίος είχε γράψει τη μελωδία της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Λεβιάθαν», ενώ τα κουστούμια έχει σχεδιάσει η Κρίστη Πολυδώρου. Προβάλλεται στις 18/10 στο Auditorium Parco della Musica in Sala Sinopoli και στις 19/10 στο Cinema Admiral.

Η ταινία θα προβληθεί στην Κύπρο τον Απρίλιο στο Cyprus film Days.

Συμπαραγωγοί της ταινίας είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ίδρυμα Γιαννάκη Παπαδούρη, κοινοτάρχη του Καλοπαναγιώτη.

boy

boy3

boy2

boy1

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend