Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βλέπει τη δημαρχία Λάρνακας ο Κλεάνθους , σίγουρη υποψηφιότητα από Α. Βύρα και στάση αναμονής από ΔΗ.ΣΥ!
Βλέπει τη δημαρχία Λάρνακας ο Κλεάνθους , σίγουρη υποψηφιότητα  από Α. Βύρα και στάση αναμονής από ΔΗ.ΣΥ!

Βλέπει τη δημαρχία Λάρνακας ο Κλεάνθους , σίγουρη υποψηφιότητα από Α. Βύρα και στάση αναμονής από ΔΗ.ΣΥ!

Μπορεί να μην έχει ακόμη ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα γίνουν δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο και με ποιο καθεστώς, αλλά τα κόμματα και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι για τις δημαρχίες και τα δημοτικά συμβούλια ετοιμάζονται ως να οδεύουμε κανονικά σε εκλογές τον Δεκέμβριο και για πενταετή θητεία.

Χθες, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, έβαλε εμμέσως πλην σαφώς στο τραπέζι για τη δημαρχία Λάρνακας και το δικό του όνομα ο πρώην βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κλεάνθους, δέχεται προτροπές από δημότες της Λάρνακας να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο δεν πήρε ακόμη τελική απόφαση.

Το αν θα είναι τελικά υποψήφιος, προανήγγειλε, θα εξαρτηθεί από το αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ο ίδιος κρίνει απαραίτητες για να τρέξει για τη δημαρχία. Η χθεσινή του παρέμβαση περισσότερο έμοιαζε ως υπενθύμιση στα κόμματα ότι μπορεί να αποτελέσει ο ίδιος μια πιθανή επιλογή, αν και την ίδια στιγμή διαμήνυσε στα κόμματα ότι θα πρέπει να μετρήσουν ειδικά τώρα τις τοπικές ιδιαιτερότητες για τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.

Να ενώσει

Ειδικότερα, ο κ. Κλεάνθους έστειλε μήνυμα στα κόμματα ότι ειδικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές «πρέπει στη Λάρνακα, τώρα όσο ποτέ άλλοτε, τον πρώτο λόγο να έχει ο δημότης για να κρίνει σωστά και νηφάλια και μακριά από ξένα και άσχετα κριτήρια να επιλέξει τον δήμαρχο του». O νέος δήμαρχος, σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους, θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να μπορεί ο πολίτης να αξιολογήσει την εντιμότητα, την ικανότητα και τον δυναμισμό του, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις της δημαρχίας.

«Όσα ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό τον Δήμο Λάρνακας δακτυλoδείχνουν τις αναγκαιότητες, αλλά και τις προτεραιότητες της δημαρχίας», υπογράμμισε. Κατά τον κ. Κλεάνθους ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να συνενώσει τους Λαρνακείς και να ηγηθεί μιας συλλογικής και δυναμικής προσπάθειας όπως το απαιτούν οι καιροί για το καλό της Λάρνακας και των δημοτών της. «Αν τα κριτήρια επιλογής δεν είναι αυτά και κυριαρχήσουν άλλες σκοπιμότητες, τότε τα λάθη θα επαναλαμβάνονται και η περιθωριοποίηση της Λάρνακας θα είναι δεδομένη.

Επιπλέον οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες από πράξεις ή παραλείψεις του όποιου αιρετού άρχοντα θα συνεχίζει να τις επωμίζεται άδικα και δυσβάστακτα ο Λαρνακέας φορολογούμενος», προειδοποίησε.

Δέχομαι προτροπές

Σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους τις δικές τους ευθύνες έχουν και οι δημότες οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης για τα κριτήρια με τα οποία κάνουν επιλογές, αλλά και την ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων και στόχων για την πόλη. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε και μόνο έτσι θα είμαστε περήφανοι για την πόλη μας, παρατήρησε, και προχώρησε στο διά ταύτα: «Αυτές τις σκέψεις τις καταθέτω προς τους συμπολίτες μου χωρίς να έχω πάρει καμιά απόφαση αν θα κατέλθω υποψήφιος, παρ’ όλον ότι τους τελευταίους μήνες δέχομαι πολλές προτροπές από δημότες εκτοπισμένους και αυτόχθονες από όλο το πολιτικό φάσμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έστω και αν τελικά εγώ αποφασίσω να μην κατέλθω ως υποψήφιος, θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μια σωστή επιλογή που αποδεδειγμένα θα πληροί τα πιο πάνω αναγκαία κριτήρια», κατέληξε.

Έτοιμος ο Βύρας

Ανεξάρτητα από το τι θα πράξει τελικά ο Νίκος Κλεάνθους και αν θα είναι υποψήφιος ή θα στηρίξει κάποια άλλη προσωπικότητα για τη δημαρχία, το σίγουρο είναι ότι ήδη υπάρχει ένα σίγουρο όνομα στο τραπέζι για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες φέρουν ως ενδιαφερόμενο τον Ανδρέα Βύρα, πρώην πρόεδρο του ΟΝΕΚ και ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Αντίθετα με τον χώρο της Αριστεράς, στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Συναγερμού τα πράγματα είναι ακόμα μουδιασμένα, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο οποίος ως γνωστόν εξελέγη με την υποστήριξη του ΔΗΣΥ πριν από πέντε χρόνια.

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”

Send this to a friend