Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εικαστική έκθεση « Χίλια Μύρια Κύματα » στη Λάρνακα, επισκεφθείτε την συμπολίτες αξίζει τον κόπο (pics)!
Εικαστική έκθεση « Χίλια Μύρια Κύματα » στη Λάρνακα, επισκεφθείτε την συμπολίτες αξίζει τον κόπο (pics)!

Εικαστική έκθεση « Χίλια Μύρια Κύματα » στη Λάρνακα, επισκεφθείτε την συμπολίτες αξίζει τον κόπο (pics)!

Η εικαστική έκθεση « Χίλια Μύρια Κύματα » αναδεικνύει μια αξιόλογη συλλογή με έργα των: Ανδρέα Παρασκευά, Ανδρέα Τόμπλιν, Αντώνη Νεοφύτου, Aριστοτέλη Δημητρίου, Βάσου Δημητρίου, Γιώτας Ιωαννίδου, Γιώργου Σκοτεινού, Ελίζαμπεθ Χόακ – Ντόεριγκ, Elias Zaarour, Εύρου Α. Ευρυβιάδη, Θέκλας Παπαδοπούλου, Ίρμας Βούλγαρη, Λίας Λαπήθη, Μαίρης Πλάντ, Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Μαριάμ Σουχάνοβα -Φουκαρά, Mathieu Devavry, Ξένιας Κοντεάτη, Χρίστου Φουκαρά, Ρήνου Στεφανή, Σούζαν Βάργκας.

Διοργανώνεται από την πολιτιστική ομάδα «Σαλίνα» και θα λάβει χώρα από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου στον Πολυχώρο Αποθήκες στη Λάρνακα. Επιμέλεια έκθεσης από την Ήλια Νεοφύτου.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση διοργανώνει η πολιτιστική ομάδα “Σαλίνα” στον Πολυχώρο Αποθήκες στη Λάρνακα.
Τίτλος “Χίλια Μύρια Κύματα”. Θέμα φυσικά, η θάλασσα!
Η θάλασσα σαν γενεσιουργός ουσία, σαν μέσο ταξιδιών, σαν κουβαλητής χαράς, λύπης, πολέμων.

21 καλλιτέχνες, εμπνευσμένοι από τη δική μας θάλασσα, εκθέτουν τις εικαστικές τους εικόνες εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, που γεννιούνται από την ιδιαίτερη αυτή σχέση του νησιώτη με το έντονο, δυναμικό, φυσικό στοιχείο του υδάτινου κόσμου που περιβάλλει το νησί μας.

Η Μεσόγειος με τη στρατηγική της θέση, υπήρξε το επίκεντρο της παγκόσμιας ιστορίας για 4000 χρόνια, καθώς οι περισσότερες ταξιδιωτικές περιπέτειες και οι εμπορικές συναλλαγές έχουν ξεκινήσει από τα νερά της. Άποικοι, έμποροι, εξερευνητές, πειρατές, αλλά και πολεμιστές, την έχουν διασχίσει από και προς τον έξω κόσμο.
Μας έχει φέρει φουρτούνες, έχει ναυαγήσει καράβια, μας έχει φέρει πολέμους. Ωστόσο, μας έχει φέρει και χαρές, μας έχει δώσει ζωή κι έχει συμβάλει στην κοινωνικοπολιτική ανάπτυξη του νησιού μας και στην ιστορική του εξέλιξη.

Η θάλασσα και μόνο έχει την ευλογία να αφήνει να ξεπροβάλλει μέσα από τα νερά της από την άκρη του κόσμου, ο ηλιάτορας! Και μόνο αυτή έχει το προνόμιο να στρώνει τις νύχτες πάνω στην ήρεμη επιφάνειά της τη στράτα του φεγγαριού, για να γλιστρήσει αυτό επάνω! Έχει εμπνεύσει παραμύθια και θρύλους, έχει γεννήσει ήρωες και τέρατα, έχει δημιουργήσει μοιρολόγια και γλυκιές μελωδίες!

Ας αφήσουμε τα “Χίλια Μύρια Κύματα” λοιπόν, να μας ταξιδέψουν στη θάλασσα της Μεσογείου! Παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διαλέξεις και εργαστήρια θα πλαισιώσουν την έκθεση.

Δείτε φωτογραφικό υλικό πατώντας ΕΔΩ.

Send this to a friend