Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΒΕ Λάρνακας: Ενιαία γραμμή για λιμάνι!
ΕΒΕ Λάρνακας: Ενιαία γραμμή για λιμάνι!

ΕΒΕ Λάρνακας: Ενιαία γραμμή για λιμάνι!

Τη χάραξη κοινής γραμμής για το καυτό θέμα του λιμανιού (κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια), ειδικά μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις έπειτα από την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τα φορτία κι εμπορευματοκιβώτια που θα εξυπηρετούνται, αποφάσισαν οι παράγοντες της Λάρνακας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου με το δημαρχεύοντα Πέτρο Χριστοδούλου και τους βουλευτές της πόλης.

Στη συνάντηση, κατά την οποία παρευρέθηκαν κι επιχειρηματίες της Λάρνακας, έγιναν αναφορές κι ενημέρωση γύρω από το θεμάτων που απασχολούν τη δεδομένη στιγμή τη Λάρνακα, μ’ επίκεντρο το θέμα των χρήσεων του λιμανιού στα πλαίσια και της επαναπροσφοροδότησης του έργου ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας. Θυμίζουμε, ότι το Υπουργείο Μεταφορών υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρξει στρατηγικός επενδυτής για το λιμάνι.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου από τα παράλια της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ εξετάστηκαν και τα δεδομένα που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, το οποίος εδώ και περίπου εφτά χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. «Επιθυμία και σκοπός είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας τοποθέτησης της Λάρνακας για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν, ούτως ώστε αυτό να διευκολύνει και την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της πόλης», αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας.

 

Send this to a friend