Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: 60 ζευγάρια παντρεύτηκαν στη Λάρνακα! Μάνα και κόρη νύφες στην ίδια τελετή!
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: 60 ζευγάρια παντρεύτηκαν στη Λάρνακα! Μάνα και κόρη νύφες στην ίδια τελετή!

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: 60 ζευγάρια παντρεύτηκαν στη Λάρνακα! Μάνα και κόρη νύφες στην ίδια τελετή!

Εξήντα ζευγάρια, κάθε ηλικίας, ένωσαν το απόγευμα με τα δεσμά του γάμου τη ζωή τους στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, με φόντο το γαλάζιο τ’ ουρανού και της θάλασσας.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι ήταν 65 χρόνων, ενώ το νεαρότερο ήταν μόλις 19 ετών. Υπήρξε, μάλιστα και περίπτωση μητέρα και κόρη να παντρεύονται στην ίδια τελετή.

Οι μελλόνυμφοι, κατά πλειοψηφία Ισραηλινοί και Ρώσοι, μαζί με 150 καλεσμένους, έφθασαν  με πλοίο στο Λιμάνι Λάρνακας από τη Χάιφα και με λεωφορεία κατευθύνθηκαν στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.

Κατά την άφιξη των ζευγαριών στο Μεσαιωνικό Κάστρο, τους υποδέχθηκαν κοπέλες  με παραδοσιακή στολή και υπό τους ήχους  ζωντανής κυπριακής μουσικής τούς έδωσαν την παραδοσιακή νυμφική ανθοδέσμη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η εκδήλωση τέλεσης μαζικών πολιτικών γάμων διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, από το Δήμο Λάρνακα και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, σε συνεργασία με τον τουριστικό πράκτορα Natan Uretsky, που εδρεύει στο Ισραήλ.

Η εκδήλωση τυγχάνει πολύ μεγάλης προβολής στο Ισραήλ, ενώ ευρεία είναι και η κάλυψη από ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης παγκόσμιας εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Λάρνακας κατατάσσεται πρώτη παγκυπρίως στην τέλεση πολιτικών γάμων από το εξωτερικό με ποσοστό 32%  και  σε ορισμένες μάλιστα αγορές από γειτονικές χώρες, το μερίδιο της Λάρνακας ανέρχεται μέχρι και στο 60%.

Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε δεξίωση και στο κάθε  ζευγάρι δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμος Λάρνακας συγκεντρώνει το 32% των πολιτικών γάμων που γίνονται στην Κύπρο και στόχος του είναι να αυξήσει τα ποσοστά γιατί αποτελεί ένα ουσιαστικό έσοδο.

Πηγή: http://www.tothemaonline.com/

Send this to a friend