Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Η στέψη της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ (2/6/1953): Η Λάρνακα όπως δεν την έχετε ξαναδεί (pics)!
ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Η στέψη της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ (2/6/1953):  Η Λάρνακα όπως δεν την έχετε ξαναδεί (pics)!

ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Η στέψη της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ (2/6/1953): Η Λάρνακα όπως δεν την έχετε ξαναδεί (pics)!

Μεγάλους εορτασμούς οργάνωσε η αποικιοκρατική Αγγλική Κυβέρνηση τη μέρα της στέψης της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ. Σε όλες τις αποικίες και φυσικά και στην Κύπρο.

Οι γνωστοί για την τυπικότητα και την οργάνωσή τους Άγγλοι φρόντισαν γι όλα. Για το στολισμό των πόλεων και χωριών, για τη διοργάνωση επιδείξεων, παρελάσεων, δείπνων, χορών, συσσιτίων για τα φτωχά παιδιά και το γηροκομείο, διαγωνισμών, baby show,  πυροτεχνημάτων, ειδικών εορτασμών στα σχολεία ( μέχρι Αθηαίνου και Λεύκαρα έγιναν), έκθεση ανθέων στο Ευρυβιάδειο,, αθλητικούς αγώνες-επιδείξεις στην Αμερικανική Ακαδημία, γαϊδουροδρομίες, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και πολλά άλλα.

1

Πρόγραμμα πλήρες που λέγαν και οι παλιοί. Οι εκδηλώσεις κράτησαν από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου 1953. Κάλυψαν και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους  και φυσικά τους Άγγλους υπηκόους.

2

Κι όλα αυτά σε  μια περίοδο που οι Έλληνες της Κύπρου καίγονταν από τις ανησυχίες της τύχης του άμοιρου νησιού, δυο χρόνια πριν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955.

4

Λούης  Περεντός

Send this to a friend