Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Κάθε χρόνο κάνε δώρο στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα ταξίδι!
Κάθε χρόνο κάνε δώρο στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα ταξίδι!

Κάθε χρόνο κάνε δώρο στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα ταξίδι!

Ταξίδια. Πόσο ζηλεύεις ένα πετούμενο που σκίζει τον ουρανό και ταξιδεύει ελεύθερο χωρίς σύνορα και περιορισμούς. Άκρατη ελευθερία τα ταξίδια. Όταν κι εσύ ήσουν παιδί έψαχνες απάντηση στην ερώτηση αόρατος ή με φτερά.

Κάθε ταξίδι είναι από μόνο του μια ολόκληρη ιστορία. Ακόμα κι εσύ μέσα σε αυτό είσαι αλλιώτικος. Φοράς την καλή σου διάθεση κι ακόμα και κάτι άσχημο να συμβεί το αντιμετωπίζεις αλλιώς.

Με τα ταξίδια μορφώνεσαι. Είναι σαν να διαβάζεις όλα τα βιβλία του κόσμου μαζί. Γνωρίζεις νέες κουλτούρες, γλώσσες και πολιτισμούς σε λίγο χρονικό διάστημα. Κάνεις καινούργιες γνωριμίες και δεν μπορείς να πλήξεις ούτε στιγμή. Γιατί κάθε μέρα σε ένα ταξίδι είναι μια μικρή περιπέτεια που θα προστεθεί στο άλμπουμ του συγκεκριμένου ταξιδιού. Ειδικά τα ευτράπελα είναι τα μπόνους που δεν ξεχνάς ποτέ.

Στα ταξίδια αποδεδειγμένα ζεις πιο έντονα. Όλες οι αισθήσεις είναι στο ζενίθ. Νιώθεις την κάθε στιγμή κι απολαμβάνεις τα πάντα. Φρόντισε κάθε χρόνο να κάνεις στον εαυτό σου δώρο μια μικρή απόδραση απ’ την καθημερινότητα. Κάπου αλλού, σε μια άλλη χώρα. Να δεις μέρη αλλιώτικα και να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο να περιπλανηθεί.

Άφησε πίσω ό,τι σε βαραίνει σε ένα κουτί. Δώσε άδεια στον εαυτό σου να μπει σε έναν άλλο κόσμο και να γίνει ένα μ’ αυτόν. Μην πας με τις δικές σου αποσκευές στο κεφάλι. Ξεφορτώσου τις σε ένα συρτάρι στο σπίτι. Εξάλλου κι οι αεροπορικές επιβάλλουν να ταξιδεύεις με μια αποσκευή πλέον για να μην το πληρώσεις ακριβά.

Συμβουλή μου, πάρε και λίγα χρήματα. Αυτά που μπορείς να βρεις στη φύση δωρεάν θα τα ανακαλύψεις μόνον αν δεν κρατάς πολλά πάνω σου. Βάλε μαζί σου την κάρτα για παν ενδεχόμενο αλλά μετρητά λίγα. Θα δεις πως οι περιπέτειες σίγουρα θα είναι περισσότερες.

Διαφορετικό είναι να μπορείς να φας οπουδήποτε κι αλλιώς να ψάξεις γι’ αυτό. Δες το σαν παιχνίδι εμπειριών κι απαλλαγής απ’ την ύλη.

Να είσαι δεκτικός στις νέες γνωριμίες, πάντα προσφέρουν πολλές καινούργιες εμπειρίες. Ειδικά αν σε ξεναγεί κάποιος ντόπιος. Τότε θα γνωρίσεις σίγουρα την κουλτούρα και τα καλύτερα μέρη της περιοχής που επισκέφθηκες.

Αμολήσου ξέγνοιαστα για εκείνες τις μέρες. Πάρε ρεπό, ρε παιδί μου, να το ευχαριστηθείς και θα σκεφτείς τα πράγματα αλλιώς, σου το εγγυώμαι. Τα ερεθίσματα που θα πάρεις από όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφθείς, θα σε φτάσουν μέχρι την επόμενη φορά. Είτε στη δύση, είτε στην ανατολή έχεις πολλά να θαυμάσεις ο κόσμος δεν ονομάστηκε τυχαία έτσι.

Σημαίνει στολίδι και προσφέρει μαγικά θεάματα, φτάνει να μπορείς να τα δεις. Ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα εκείνη τη μαγική ώρα που ενώνεται η μέρα με τη νύχτα, εκεί που χάνεσαι στο βάθος της εικόνας κι απλά αφήνεσαι.

Ένα ποτήρι κρασί σε ένα ωραίο, μικρό ταβερνάκι με άσπρο και γαλάζιο ή μια βόλτα σε μια ζούγκλα. Τα πάντα μπορεί να συμβούν. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τον κόσμο; Μην το καθυστερείς, απόλαυσέ το κι όσο λιγότερες οι αποσκευές, τόσο το καλύτερο.

Η παρέα παίζει πάντα σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι απαραίτητη. Όταν έχεις πολλά να δεις κι είσαι κοινωνικός, δε θα νιώσεις μοναξιά. Θα είσαι μόνος αλλά θα απολαμβάνεις την παρέα αγνώστων και την εμπειρία τους στη χώρα επίσκεψης. Οπότε να το τολμήσεις κι ας είναι μόνο για μια φορά.

Επιμέλεια Κειμένου Μέλανης Ανθίμου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή:http://pillowfights.gr/

Send this to a friend